MónTerrassa
ERC, contra el IV Cinturó entre Terrassa i Sabadell

Esquerra Republicana de Catalunya s’ha manifestat contrària a la construcció del tram del Quart Cinturó que uniria les dues capitals del Vallès Occidental, Terrassa i Sabadell. Sí que creuen que el que porta des del municipi egarenc a Abrera sí que s’ha d’acabar. Ara només es pot anar des de Can Trias, a Viladecavalls, fins al Pla del Bon Aire, on finalitza en una rotonda gens embrincada amb la trama urbana.

Els republicans rebutgen la “proposta buida” de la ministra Sánchez

Els republicans rebutgen la “proposta buida” de la ministra Sánchez per la B-40 i titllen la iniciativa de “sociovergent”. La formació sí que defensa la connexió de Castellar amb l’autopista C-58. I també es mostren favorables una millor mobilitat entre les dues grans ciutats de la comarca

Esquerra ha dit no al projecte d’Autovia Arbitral del Vallès presentat aquest divendres 10 de juny de 2022 per la ministra de Transports i Mobilitat, Raquel Sánchez, que ha titllat de “proposta buida”. Pels republicans, el IV Cinturó suposaria “construir una nova autopista que no resol les necessitats reals de la mobilitat dels Vallesos i obviar la realitat d’emergència climàtica i energètica”.

Tren orbital entre els dos Vallesos

ERC aposta per una via alternativa. Esquerra defensa una iniciativa centrada en fomentar el transport públic, especialment el ferroviari amb el tren orbital entre els dos Vallesos, que consideren una prioritat, una idea de la que es va parlar fa anys i que ha quedat guardada en un calaix. Les vies havien de sortir des de la nova estació Terrassa Oest, a La Maurina. Tanmateix, ERC defensa la connexió entre Castellar i la C-58 i el foment de la mobilitat entre Sabadell i Terrassa “millorant les vies existents i en cap cas amb una via d’alta capacitat”.

Segons els republicabs, queda palès que manca de transport públic al Vallès Occidental i al Vallès Oriental i considera que el tren orbital entre els dos Vallesos “és la prioritat a abordar per tal de resoldre i millorar la mobilitat en aquest espai”.

“No podem pretendre resoldre problemes urbans i intercomarcals amb vies d’alta capacitat; és un model obsolet que no compartim. Per això, Esquerra insisteix que, abans de qualsevol acord per més buit que sigui, cal garantir la no-continuïtat del Quart Cinturó i incloure els projectes ferroviaris”. Es parla d’un projecte de “model de mobilitat caduc”, per argumentar el rebuig a la “prioritat sociovergent”.

D’altra banda, demanen a la Generalitat el traspàs de la decisió a mans del Govern “per a un model de mobilitat sostenible, amb consens territorial i adaptat als nous temps per les comarques del Vallès Oriental i Vallès Occidental”. “Volem, a més, solucions que garanteixin no només un traspàs per l’execució, sinó tota la competència i titularitat definitiva de les vies i infraestructures”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a juny 11, 2022 | 15:27
  Anònim juny 11, 2022 | 15:27
  Ara tots en tren i bicis, Desgraciadament no tots podem treballar al costat de casa . Fan l' industria fora de Terrassa i despres es queixan de que agafem el cotxe
 2. Icona del comentari de: Ricard a juny 11, 2022 | 17:53
  Ricard juny 11, 2022 | 17:53
  M'agradaria saber que va opinar ERC de la B40 entre Abrera i Terrassa. Per cert, l'acabaran algun dia o haurem de continuar anant camp a través?
 3. Icona del comentari de: Pere a juny 13, 2022 | 15:53
  Pere juny 13, 2022 | 15:53
  El IV cinturó viari i tb ferroviari són imprescindibles per descongestionar el trànsit i Barcelona. La disposició radial és jacobina. Els d'ERC (a 60.000€/any) seran els primers que l'estrenaran. Votem-m'ho.
 4. Icona del comentari de: Pere a juny 14, 2022 | 20:50
  Pere juny 14, 2022 | 20:50
  El IV cinturó viari i tb ferroviari són imprescindibles per descongestionar el trànsit i Barcelona. La disposició radial és jacobina. Els d'ERC (a 60.000€/any) seran els primers que l'estrenaran. Votem-m'ho. Progrés contra NO a tot i prohibir, prohibir.
 5. Icona del comentari de: Nicas a juny 17, 2022 | 08:43
  Nicas juny 17, 2022 | 08:43
  Ni estan en contra ni aquestes declaracions son per a la ciutadania, és política en estat pur a la contra de la ministra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa