MónTerrassa
Terrassa eliminarà el cablejat elèctric i telefònic de les façanes
  • CA
Junts ha defensat la moció sobre eliminar el cablejat elèctric
Junts ha defensat la moció sobre eliminar el cablejat elèctric | J.M.O.

!--akiadsense-->

Junts per Terrassa ha presentat per aquest divendres en el ple municipal de gener una proposta de resolució sobre la supressió del cablejat aeri. La formació liderada per Meritxell Lluís denuncia que “en la majoria de barris i diverses zones del centre podem observar que bona part de les línies elèctriques i telefòniques pengen de les façanes dels edificis, de pals o de fanals”. La moció s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups del Consistori.

Consideren que “el seu soterrament suposaria una millora per a l’ordenació urbana, una major eficiència en l’ús de l’espai públic i l’eliminació de barreres arquitectòniques. A banda també tenen efectes negatius per la salut de la ciutadania, perjudica el medi ambient i impliquen un perill. Aquests dies, amb el temporal de vent i pluja que ha patit la ciutat, hem vist com a causa de l’estat del cablejat s’han produït espurnes que han provocat talls de circulació, de subministrament elèctric i que podien haver originat incendis”. Junts afirma que l’Ajuntament de Terrassa “ha d’actuar i posar fre a aquesta situació, ja que les companyies subministradores no realitzen aquests treball per iniciativa pròpia”.

La moció al Ple de l’Ajuntament de Terrassa presentava aquests acords:

Primer.- Que l’Ajuntament de Terrassa signi un conveni amb totes les companyies elèctriques i de telecomunicacions que operen a la ciutat amb l’objectiu d’eliminar progressivament el cablejat aeri.

Segon.- Que el conveni esmentat fixi un calendari d’actuacions per tal d’eliminar tot el cablejat prioritzant les zones més conflictives.

Tercer.- Que en el cas que s’interposin obstacles per part de les companyies en la firma de l’esmentat conveni, l’Ajuntament de Terrassa obri els expedients sancionadors corresponents.

Quart.- Traslladar aquest acord a les associacions de veïns, a la FAVT, al Consell de Medi Ambient i a totes les companyies elèctriques i de telefonia que operen a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa