MónTerrassa
Junts porta al ple de Terrassa reclamar la investigació dels GAL
  • CA

Junts per Terrassa ha presentat tres nous Acords de Junta de Portaveus relacionats amb la llengua, cultura i en contra de la impunitat. Les propostes seran elevades al Ple del mes de juny previst pel dia 30 de juny.

En defensa de la unitat de la llengua catalana. El 14 de juny es coneixia la sentència del Tribunal Suprem que imposava el castellà com a llengua de comunicació institucional entre Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i donava la raó a un recurs del PP. Des de l’agrupació municipal es considera que això és “un nou atac, de la justícia i de la política, al català que és percebut per algunes institucions com una amenaça quan la riquesa cultural i lingüística de l’estat espanyol hauria de ser un bé a protegir”. Per tots aquests motius, és proposa a la Junta de Portaveus l’adhesió de l’Ajuntament de Terrassa al manifest «Som 10 milions, som una llengua» impulsat per Plataforma per la Llengua.

De suport al sector cultural. La pandèmia ha tornat a posar al centre del debat la cultura com a eix vertebrador d’una societat democràtica. La cultura no ha de ser un luxe a l’abast d’uns pocs. És un dret recollit en la Declaració Universal dels Drets Humans. “En aquest temps de confinament forçat la cultura ha estat una font fonamental d’entreteniment, coneixement,…i ens ha reportat benestar físic i emocional”, diu Junts. Per tots aquests motius, és urgent recuperar i posar a l’abast de tothom la cultura, millorar-ne el seu finançament i dignificar les condicions laborals dels seus treballadors.

Investigar qui va ordenar i donar cobertura, legal i política, a les actuacions del Grup Antiterrorista d’Alliberament (GAL). Fa pocs dies els mitjans de comunicació es feien ressò de l’existència d’un informe que apuntava directament a l’expresident Felipe González com a màxim responsable de la creació dels GAL. “L’informe de la CIA, ara desclassificat, hauria de servir per reobrir les investigacions i esclarir el grau de coneixement i possible participació per part de l'expresident i el seu govern en les accions del grup. Ara ETA ja no existeix i per salut democràtica s’hauria d’acabar amb la impunitat, que no té cabuda en un estat de dret, i assumir responsabilitats polítiques per aquells fets”, exposa el partit de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa