MónTerrassa
Junts porta al ple la diversitat religiosa al cementiri de Terrassa
  • CA

Junts per Terrassa presentarà una moció en el proper ple del mes de setembre sobre la diversitat religiosa. Els dos regidors de la formació, Miquel Sàmper i Meritxell Lluís, busquen amb aquesta proposta de resolució “respectar els drets fonamentals de la ciutadania i contribuir a la cohesió social” en una mesura que està focalitzada específicament “en el respecte en el cementiri de Terrassa”

La moció demana encarregar a Funerària un estudi sobre les demandes presents i futures que les diferents confessions i comunitats religioses implantades a la ciutat poden formular en relació amb els cementiris, i que es faci en col·laboració amb el Servei de Ciutadania i el Consell Interreligiós de Terrassa.

Així mateix, proposa dissenyar conjuntament amb el Servei de Ciutadania i el Consell Interreligiós de

Terrassa formació sobre diversitat religiosa al personal que treballa en la gestió del cementiri

i defuncions per tal que conegui les creences i les pràctiques religioses entorn l’àmbit funerari així com les previsions legals referides a l’atenció de la diversitat religiosa, i tenir-les presents en la seva activitat diària.

El tercer lloc, la proposta demana modificar l’Ordenança general de serveis funeraris a l’Ajuntament de Terrassa per tal que quedi expressada clarament el respecte a la diversitat religiosa i contempli tots els supòsits que les diverses creences i pràctiques religioses de la nostra ciutat disposen en l’àmbit funerari d’acord amb la legislació vigent.

I, finalment, es demana estudiar i emetre informe tècnic de la necessitat o no de modificar l’Ordenança fiscal núm. 3.30 Taxa pel servei del cementiri municipal i cremació, d’acord amb una nova redacció de l’Ordenança general de serveis funeraris a l’Ajuntament de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa