MónTerrassa
Junts no votarà a favor dels pressupostos municipals pel 2022
  • CA

El grup municipal Junts per Terrassa no votarà a favor dels Pressupostos Municipals que ha presentat l’Ajuntament per l’any 2022. La portaveu del grup polític, Meritxell Lluís, ha informat que Junts per Terrassa encara ha de decidir el seu vot pel que fa el debat dels pressupostos en Ple extraordinari aquest proper divendres, però assegura que no votaran a favor. “Tenim clar que no votarem a favor. Ens trobem entre l’opció de votar en contra o l’abstenció“, ha afirmat Lluís en una roda de premsa aquest matí per fer una valoració dels pressupostos. La decisió del partit dependrà de la receptivitat i la resposta de l’Equip de Govern front a les propostes de Junts x Terrassa, que han afirmat tenir la percepció “d’estar davant d’un mur”.

La portaveu del grup municipal ha expressat que no comparteixen el 100% dels pressupostos, no comparteixen les seves prioritats, i no comparteixen la manera de governar de l’Equip de govern. En aquest sentit, el grup ha presentat 11 esmenes “perquè serveixin com exemple per demostrat que l’equip de Govern ha perdut el pols de la ciutat“. Lluís considera que els temes de les esmenes son prioritaris i ha recordat que “allò que no està en el pressupost no s’acaba executant”.

Aquestes esmenes son les següents:

  1. Partida pressupostària per la posada en marxa d’un servei de reutilització i preparació per a la reutilització d’objectes en bon estat lliurats a les deixalleries
  2. Partida pressupostària per estudiar la viabilitat d’un minibus per l’àrea de vianants per fomentar el transport públic.
  3. Partida pressupostària per fer un estudi sobre un nou espai polivalent a la ciutat.
  4. Partida pressupostària per estudiar la viabilitat de fer un mercadal a la Rambla.
  5. Partida pressupostària per la redacció del pla d’arranjament del paviment de la zona de vianants.
  6. Partida pressupostària per l’arranjament de voreres en mal estat i que no compleixen els criteris d’accessibilitat.
  7. Partida pressupostària per l’arranjament de la depuradora del Passeig.
  8. Partida pressupostària per l’arranjament/rehabilitació del Pont de Sant Pere.
  9. Partida pressupostària per l’arranjament de l’amfiteatre del Parc de Sant Jordi.
  10. Partida pressupostària per l’execució de la 2a fase de la Masia Freixa.
  11. Partida pressupostària per comprar material pels cursos de català per nouvinguts del Consorci de Normalitzció Lingüística.

Així doncs, la decisió del vot del parit polític de Junts per Terrassa es decidirà entre aquest dos propers dies, en funció de la receptivitat de l’equip de Govern pel que fa a aquestes propostes presentades. Aquest proper divendres 19 de novembre l’equip de Govern elevarà la proposta del Pressupost Municipal per al 2022 en ple extraordinari, uns pressupostos que la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares ha definit com “els més importants de la història de Terrassa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa