MónTerrassa
Terrassa presenta un pressupost de 280,4 MEUR pel 2022

Terrassa presenta el pressupost més important que s’ha presentat mai a l’Ajuntament: un total de 280,4 milions d’euros, un 7,62% més superior al de l’any passat. El tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert, i la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares, han presentat aquest matí en una roda de premsa la proposta del Pressupost Municipal per al 2022, que han definit com “un dels més importants, no només d’aquest mandat sinó de la historia d’aquest Ajuntament”. L’equip de Govern elevarà la proposta del Pressupost Municipal per al 2022 el proper divendres en ple extraordinari.

El pressupost ordinari pel 2022 és de 215,74 milions d’euros, afegint el pressupost d’inversions de 19,29 milions d’euros i un pressupost de societats municipals de 45 milions, el que fa un pressupost consolidat d’un total de 280,40 milions d’euros. Això significa un pressupost de més de 20 milions d’euros comparat amb el de 2021. A més a més, hi ha dues variables importants: l’aplicació del superàvit i els Next Generation, que encara no es poden definir. “Tot i que no sabem quin superàvit tindrem, sabem que si n’hi ha el podrem aplicar”, ha afirmat el tinent d’Alcalde, i ha afegit que “els Next Generation tindran un impacte pressupostari molt important”. 

El total del pressupost ordinari apareix dels ingressos de l’Impost de Béns i Immobles (gairebé un 60.000 milers d’euros), la Taxes i Preus Públics (més d’un 35.000 milers euros), la plusvàlua (12.000 milers d’euros), l’Impost de Vehicles (gairebé 10.500 milers d’euros), l’IAE (8.700 milers d’euros), l’impost de construccions (més de 4.000 milers d’euros), i una altra part molt important, la Participació en Impostos de l’Estat (que puja a 84.000 milers d’euros).

Albert ha aclarit que s’ha fet una retenció instrumental per poder fer front a les dificultats derivades de la sentència de la plusvàlua, que permetrà disposar del pressupost immediatament i començar a treballar per la seva total execució: “L’aprovació dels pressupostos aquest divendres permet que els serveis puguin disposar del 95% del pressupost aprovat i comencin a executar despesa, el que és un avantatge per la ciutat”. En aquest sentit, ha comentat que “la voluntat és tenir un pressupost plenament efectiu l’1 de gener”, i ha afegit que “si ho haguéssim fet d’una altra manera, començaríem l’any sense uns pressupostos aprovats”.

Albert també ha mencionat que anomenen aquests pressupostos “De l’aturada de la pandèmia als fonaments de futur”. En aquest sentit, es plantegen en tres eixos: donar resposta a les necessitats de la ciutadania en el marc de la reactivació social i econòmica; transformar l’administració per fer-la més eficient en polítiques econòmiques, socials i mediambientals sostenibles; i consolidar els projectes de ciutat i les inversions que han de construir el futur. 

Per la seva part, Melgares ha explicat la distribució del pressupost ordinari, que defineix com una distribució “justa”. Dels 215,74 milions d’euros, un total de 38,95 son pels Serveis Públics; 85,78 milions per l’Espai Públic i Sostenibilitat; 23,22 milions per la Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat; 27,59 milions pels Drets Socials; i 29,68 milions a Cicles de la Vida. A més, cal tenir en compte el deute públic de 10,12 milions d’euros i una inversió de 0,38 milions d’euros. 

Melgares ha assegurat que aquest és un pressupost estratègic per deixar enrere la pandèmia i fer avançar la ciutat. Ha conclòs que “aquest pressupost el centrem en les persones, que ningú es quedi enrere, tenint en compte les necessitats del seu dia a dia, amb la intenció de lluitar per la recuperació socioeconòmica”

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume Bonastre a novembre 16, 2021 | 19:35
    Jaume Bonastre novembre 16, 2021 | 19:35
    Poden elevar amb el que ens han ROBAT amb les plusvalues, Aixi podran fer mes mariscades

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa