MónTerrassa
Junts fa balanç dels dos anys d’un govern de Terrassa “de fotos i grans titulars”
  • CA

El grup municipal de Junts per Terrassa ha fet balanç dels dos anys de mandat del govern de Tot per Terrassa i ERC. La portaveu i regidora Meritxell Lluís ha tingut, en primer lloc, un record cap al cap de llista, Lluís Puig, que no va poder recollir l’acta de regidor a causa de la seva condició d’exiliat, i cap al ja exconseller d’Interior i exregidor, Miquel Sàmper. “La frase que resumiria aquests dos anys de mandat serien: el govern de Ballart és molt efectista però poc efectiu”, ha sentenciat Lluís, per a continuació anar desgranant quins són els arguments que sustenten aquesta afirmació. Des de Junts s’acusa l’executiu local de “està basat en la fotografia i els grans titulars, però això no serveix per afrontar els problemes de la ciutat, sinó per fer campanya electoral continuada”. Per exemplificar-ho ha posat sobre la taula “la revolució verda, l’Anella Verda o el TEI, iniciatives que ja venien de l’anterior mandat. Grans anuncis però cap concreció. Com també ha passat amb les rieres o el pla director de comerç, els agents cívics de barri o l’annexió de Les Fonts…”

És un govern que ens té acostumats a la improvisació i els canvis de guió. Com el cas de la instal·lació de càmeres de seguretat, les quals sempre s’havien mostrat contraris i ara fan el gran anunci. Un anunci sense haver fet prèviament un debat a fons sobre criteris i raons, i sense passar pel Consell Municipal de Seguretat i generar consens”, ha lamentat.

Lluís també es queixa, especialment, perquè “el govern aprova moltes de les nostres propostes, sí, n’ha aprovat 30 de les 35 mocions presentades, però tenim la sensació que només ho fa per quedar bé, perquè després mai s’executen”. Junts, considera que “no hi ha voluntat política per complir els acords de ple, tots acaben sense executar-se o en estudis que mai s’acaben o arriben. I en aquest sentit, critiquen que “la pandèmia ha estat l’excusa per bloquejar-ho tot. I si no, la culpa és de les altres administracions, de l’Estat, la Generalitat o la Diputació. Entenem que la gestió no ha estat fàcil per ningú però no tot pot quedar encallat”.

Oposició “ferma però constructiva”

Junts per Terrassa tampoc comparteix “l’obsessió per municipalitzar-ho tot, de fet, per fer veure que es vol municipalitzar. Encara que hi hagi informes tècnics contraris. No estem en contra de municipalitzar o d’externalitzar els serveis públics. No defensem un model o altre només per ideologia. Per nosaltres ha de primar la gestió del servei”, ha apuntat la regidora. Més punyent ha estat a lamentar la posició de Tot per Terrassa en propostes d’àmbit nacional. “En dos anys s’han abstingut sempre en temes de drets i llibertats nacionals, i la seva abstenció ha provocat que moltes propostes quedessin aturades. No es poden defensar els drets humans arreu del món, i abstenir-se del dolor que la repressió està fent als teus propis ciutadans. És inadmissible”, ha dit.

Paral·lelament, l’agrupació municipal insisteix en què falta comunicació i transparència del govern cap a la resta de grups polítics. “Hem fet més de mil preguntes en aquests dos anys, i per què? Doncs perquè el govern no explicar res, no sabem quins temes s’estan treballant, no sabem com estan moltes propostes… si no preguntem, ells no diuen res”, s’exclama i afegeix “hi ha grans temes de ciutat que fins i tot podríem compartir, que ens n’assabentem per les xarxes o pels mitjans de comunicació”.

Tot i les crítiques, Junts afirma que mantindrà la mateixa estratègia. “Fem i farem una oposició ferma però constructiva. No votarem mai el no pel no. Si creiem que una proposta és bona per a la ciutadania, votarem al costat de qui la faci, govern o oposició. Votem sempre per convicció i perquè malgrat les crítiques sempre estarem amb la mà estesa, noble i constructiva de fer junts la ciutat ue volem. Sense adhesió cega però si per debatre, parlar i discutir”. Derivat d’això ha lamentat “la mala relació entre TxT i PSC. Una mala relació que ho contamina tot i que fa que costi arribar consensos quan els dos grups majoritaris estan a matar. Ens molesta i ens sap greu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa