MónTerrassa
Junts exigeix que sigui gratis pels terrassencs visitar el patrimoni

El grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Terrassa presenta al Ple ordinari d’aquest dimecres, 22 de desembre, dues iniciatives: d’una banda, defensar el model d’immersió lingüística a l’escola “que a hores d’ara està amenaçat arran de la sentència del TSJC, que obliga les escoles a fer un mínim d’un 25% de classes en castellà” i, de l’altra, modificar l’ordenança fiscal que regula el preu per visitar els conjunts patrimonials del municipi, formats per les Esglésies de Sant Pere, la Casa Alegre de Sagrera i el Castell Cartoixa, per tal que l’entrada a tot el patrimoni passi a ser gratuïta per a les persones empadronades a Terrassa.

La portaveu Meritxell Lluís i la regidora Montserrat Trullàs denunciaran “que la judicialització de la política acabi arribant a l’escola i la necessitat de ser el baluard del model lingüístic català.” Per a Junts, “cultura i llengua són elements conformadors de la identitat i de la nació”. La defensa de la llengua i de la cultura catalana ·ens ha de ser objectiu prioritari de l’acció política, i el català ha de ser la llengua vehicular i d’aprenentatge a l’escola.”

També està previst que el grup municipal presenti una proposta de resolució per reclamar a l’Equip de Govern que deixi de cobrar l’entrada de 3 euros a les terrassenques i els terrassencs que vulguin visitar el conjunt monumental de les Esglésies de Sant Pere, només un euro menys que les persones foranes que el visiten. Des de Junts per Terrassa defensen la gratuïtat del patrimoni per a la gent del municipi, convençuts que, “com més coneguin Terrassa i la qualitat del nostre patrimoni cultural, més orgull de pertinença tindrà tothom”. Han dit que, si l’entrada esdevé gratuïta “serem capaços de vendre al món totes les coses meravelloses que tenim a nivell de patrimoni cultural, i les terrassenques i els terrassencs ens sentirem molt orgullosos de conèixer més i millor encara tots els actius i tots els tresors que tenim a casa nostra”.

Junts per Terrassa lamenta que, a l’Ordenança fiscal que regula el preu de l’entrada, i dins del grup per a les persones amb entrada reduïda de tots tres conjunts monumentals, que inclou els estudiants, les persones de més de 65 anys, les famílies nombroses, les persones amb discapacitat i els grups de més de 20 persones, ·no hi constin les famílies monomarentals i monoparentals, que també haurien de tenir els mateixos avantatges tenint en compte la seva situació de més vulnerabilitat”, per la qual cosa té previst demanar aquest canvi al Ple.

Les regidores destaquen el fet “que una entrada regular per visitar tots tres equipaments valgui 7 euros, per al públic general, mentre que, si s’han de comprar les entrades per separat, les persones residents a Terrassa només n’haurien de pagar 3 per les Esglésies de Sant Pere, perquè els altres dos monuments resulten gratuïts per al veïnat, i és per això que des de Junts Terrassa proposen que es repensi una nova tarifa per la qual tres monuments resultin completament gratuïts de visitar pel veïnat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maria Mercè a desembre 20, 2021 | 08:32
    Maria Mercè desembre 20, 2021 | 08:32
    Les instal·lacions del Museu de Terrassa són gratuïtes un o dos dies al mes, i també per Festa Major, endemés del Dia Internacional dels Museus i la Nit Internacional dels Museus... i ni així la gent de la ciutat hi va gaire. No demaneu més descomptes, home, que ja són deficitaris i el manteniment el paguem entre tots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa