MónTerrassa
La Intersindical, farta dels governs “titelles” i dels “sindicats del règim”
  • CA
La representant de la Intersindical-CSC en l'acte de l'11S a Terrassa
La representant de la Intersindical-CSC en l’acte de l’11S a Terrassa | Javi González

!--akiadsense-->

La Intersindical-CSC ha estat l’encarregada de fer sentir la veu del sindicalisme català a l’acte central de la Diada Nacional de Catalunya organitzada per l’ANC a Terrassa. En un manifest que s’ha pogut escoltar arreu del país, el sindicat ha lligat en tot moment “independència” amb “justícia social”, “fins que no assolim la nostra pròpia independència mai disposarem de les eines necessàries per tenir un país amb justícia social. No hi ha esperança ni somnis sense la independència. Volem crear la República Catalana de la classe treballadora”, han subratllat.

En un discurs en què s’ha recordat la lluita dels treballadors de Nissan o de les mines de Balsareny, i en què s’ha agraït l’esforç que han fet els professionals del sector sanitari i públic per mantenir els serveis actius durant la pandèmia, qui s’ha endut la pitjor part ha estat la monarquia i el govern espanyol. “Estem en un moment en què trontollen els fràgils pilars que sostenen els nostres drets fonamentals i amb una monarquia borbònica corrupte i espanyollista. El poble català no volem ni podem seguir pagant la festa als borbons, n’estem fartes de veure els seus privilegis. N’estem fartes del clientelisme dels governs titelles espanyols i de la complicitat dels sindicats del règim”.

Per la Intersindical el sindicalisme independentista i de classe té “un paper fonamental” en “articular la consciència col·lectiva i mobilitzar el poble treballador català perquè siguem capaços de superar aquest setge”. El manifest ha finalitzat reclamant un salari mínim de 1.300 euros, l’exigència de la reversió de les retallades i la dignificació del servei públic, i la necessitat d’enfortir l’economia productiva i la “creació de nous llocs de treball dignes posant fre a la precarietat laboral”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa