MónTerrassa
Han perdut el pols de la ciutat
  • CA


El passat dimecres en el Ple d’aprovació de les ordenances vam poder tornar a constatar que tenim un Equip de Govern que ha perdut el pols de la ciutat i que més enllà de governar a cop de titular no s’ocupa d’allò que realment preocupa a la ciutadania.

L’aprovació de les ordenances suposa donar confiança a l’Equip de Govern per desplegar la seva acció de govern, per a dur a terme accions concretes i tangibles. I nosaltres no creiem que sigui possible avalar la seva acció de govern.

Des de Junts per Terrassa sempre hem defensat que una pressió fiscal moderada, i especialment en el context actual de post-pandèmia, és determinant per reactivar l’activitat econòmica, per ajudar l’economia productiva de la ciutat, aquella que genera llocs de treball i injecta benestar en el conjunt de la societat. Per tant, moderar la pressió fiscal que paguen empreses, autònoms, comerços i la ciutadania, és determinant per a nosaltres. Compartim el ventall de bonificacions, deduccions, subvencions als sectors més vulnerables que s’han anat consolidant any rere any a partir de les propostes de tots els grups municipals. Per a moltes famílies terrassenques, el pagament d’alguns impostos pot posar en risc arribar a final de mes. Per això, ara fa un any, vam presentar al Ple una proposta de fraccionament del global dels tributs municipals de caràcter periòdic, per aquelles persones que així ho preferissin.

Un sistema que encara no ha implementat l’Equip de Govern de TxT i ERC. Sincerament, costa d’entendre que si ciutats com Olot, Calafell, Arbúcies, Roda de Berà i Lleida ja ho fan, per què Terrassa no? Com pot ser que la tercera ciutat de Catalunya encara no hagi posat en marxa aquesta senzilla mesura que alleugeriria notablement alguns dels problemes econòmics dels qui més estan patint la situació actual.


Des de JxT hem perdut la confiança en aquest Equip de Govern. La rutina se’ls menja i són incapaços de fer front als problemes de manteniment urbà, de neteja, d’incivisme i d’anticipar-se als problemes vinculats a l’àmbit social o de promoció econòmica. TxT i ERC han perdut el pols de la ciutat i van a remolc de les circumstàncies. Actuen a cop de titular però els titulars són només paraules, que sovint se les emporta el vent. Necessitem un Govern de la ciutat que actuiï, que s’anticipi, que doni resposta als problemes reals de la ciutadania.

Si no hi ha una direcció política que sigui capaç de fixar prioritats, d’anticipar-se, la ciutat perd constantment oportunitats, i la qualitat de vida de terrassencs i terrassenques se’n ressent. Cal que hi hagi lideratge, un lideratge que no veiem.


És per tot això que ens hem abstingut en el Ple d’ordenances. Perquè l’Equip de Govern ha demostrat una evident incapacitat per a gestionar adequadament els recursos fruit de l’esforç fiscal dels terrassencs i terrassenques. Amb la nostra abstenció hem volgut donar un toc d’atenció a l’Equip de Govern perquè, si volen, encara són a temps de rectificar. Perquè qui vol fer una cosa troba l’oportunitat, en canvi, qui no la vol fer sempre troba una excusa. Nosaltres creiem que els terrassencs i les terrassenques ens mereixem aquesta rectificació.


Meritxell Lluís i Vall
Portaveu del Grup Municipal de Junts per Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa