MónTerrassa
El govern preveu assolir un 75% dels objectius fixats a inici de mandat

El govern municipal de Terrassa a dia d’avui ha assolit un 68,9% dels objectius fixats a inici de mandat. Un percentatge que preveuen que arribi fins al 75% en aquests propers mesos fins al mes de maig. Així ho ha exposat l’alcalde de la ciutat Jordi Ballart en una Audiència Pública celebrada ahir dijous al vespre al Teatre Principal, on ha fet un balanç dels quatre anys de mandat i ha rendit comptes amb la ciutadania. Ballart ha valorat que “és un percentatge molt digne”.

“Les circumstàncies i els imprevistos dificulten l’assoliment del 100% dels objectius. Però ens hi estem acostant força, i més que ens hi acostarem encara en els darrers mesos d’aquest mandat”, ha exposat. “I tot això, sempre sense incloure-hi tot allò que no podíem preveure”. I és que ha estat un mandat marcat per la “anormalitat”, tenint en compte l’esclat de la pandèmia de la Covid-19 -que va “condicionar totes les decisions polítiques”-, així com la guerra a Ucraïna o l’increment desmesurat de preus.

Audiència Pública de l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart | Àlex Garvin
Audiència Pública de l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart | Àlex Garvin

En un repàs de les actuacions dutes a terme durant el mandat, Ballart ha subratllat “l’impuls del futur Parc de la República“; les rieres més netes i que siguin nexes d’unió entre barris; l’impuls de l’Anella Verda; l’enfortiment del servei municipal de gestió de l’aigua; el nou CAP de Can Roca; “la futura Residència de Sant Pere Nord que es començarà a construir aquest 2023″; les transformacions urbanístiques “d’una ciutat que aposta per créixer cap a dintre, com l’AEG, el Vapor Albinyana, el Vapor Cortès, Sala i Badrinas, Can Colomer, o el Pla de Millora del Roc Blanc”; o l’ampliació de la plantilla de la Policia Municipal, passant de 209 agents l’any 2019 a uns 275 previstos a finals de 2023.

També ha destacat les millores efectuades als mercats municipals, i en aquest àmbit, ha aprofitat per anunciar que la concessió d’un nou ajut dels fons europeus Next Generation d’1,9 milions d’euros per a modernitzar el Mercat de la Independència i el Mercat de Sant Pere.

Els temes més destacats durant el mandat 

Alguns dels temes més recurrents que s’han debatut entre les preguntes dels ciutadans, la neteja, la circulació i trànsit als carrers de Galileu i Arquímedes, les colònies de gats, els canvis de circulació a alguns carrers del barri de Can Boada -que “ara per ara, no veiem el motiu per canviar de decisió”, o el model de tarifació social de l’Escola Municipal de Música – Conservatori de Terrassa. En aquest últim aspecte, ha indicat que el nou model “en cap cas vol perjudicar a cap família” i a final de curs faran una valoració i “si cal, ajustar alguns trams”.

Audiència Pública de l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart | Àlex Garvin

La seguretat, un tema “fàcil” perquè partits populistes “esgarrapin 4 vots”

Cal destacar també el debat sobre la seguretat a Terrassa, on l’alcalde ha volgut reafirmar que “Terrassa no és una ciutat insegura” i que “les dades del Ministeri d’Interior del govern d’Espanya demostren que l’índex delictiu a Terrassa és molt inferior que altres ciutats catalanes”. Segons exposa, compta amb “una ratio de delicte de 0,033 per habitant”.

Ha aprofitat per carregar que “fa temps que la seguretat és un argument fàcil per partits populistes i extremistes” que volen “esgarrapar 4 vots”.

Audiència Pública de l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart | Àlex Garvin

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa