MónTerrassa
Terrassa rep 2 MEUR de Next Generation per reformar els mercats municipals
  • CA

Els mercats municipals de Terrassa rebran un nou ajut dels fons europeus Next Generation de gairebé 2 milions d’euros per reformar i modernitzar els seus espais. Així ho ha avançat l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart en l’Audiència Pública celebrada ahir dijous al vespre al Teatre Principal de Terrassa, on ha fet un balanç dels quatre anys de mandat i ha rendit comptes amb la ciutadania. Aquesta concessió del nou ajut servirà per impulsar la digitalització i millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat d’ambdós mercats, el Mercat de la Independència i el Mercat de Sant Pere.

La subvenció dels fons europeus Next Generation és d’un total d’1,9 milions d’euros, i el cost total del projecte és de 2.488.730€, el que significa que l’aportació municipal seria de gairebé mig milió d’euros. L’alcalde ha anunciat que aquest nou ajut ha d’ajudar a tirar endavant millores en la digitalització i aconseguir que els mercats siguin més eficients energèticament i més sostenibles.

Tot gira al voltant del mercat de Sant Pere | Clàudia Guerra
Tot gira al voltant del mercat de Sant Pere | Clàudia Guerra

Les millores als mercats municipals, de les més destacades del mandat 

Precisament, Ballart ha ressaltat les millores efectuades al llarg d’aquests quatre anys als mercats municipals de la ciutat com una de les actuacions més destacades durant el mandat. “Unes millores que podran tirar endavant gràcies a la concessió del nou ajut dels Next Generation”, exposa.

Audiència Pública de l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart | Àlex Garvin

Un mandat marcat per l’anormalitat 

Durant l’Audiència Pública, l’alcalde ha fet un balanç dels 1.463 dies de mandat, dels que ja s’han exhaurit 1.327. “La conjuntura en la que s’ha mogut aquest govern 2019-2013 ha estat marcada per la anormalitat”, ha insistit Ballart, tenint en compte l’esclat de la pandèmia de la Covid-19 el març de 2020, que no sortia al programa del govern, i que “ha condicionat les decisions polítiques”.

També ha destacat que s’han realitzat un 68,9% dels objectius fixats a inici de mandat, i es preveu assolir un 75% dels objectius en els darrers mesos que queden fins arribar al maig. Pel que fa al 25% restant, ha afirmat que “la immensa majoria estaran planificats i o en marxa”.

Audiència Pública de l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart | Àlex Garvin

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa