MónTerrassa
González (CS): “Hi ha hagut poca traça per part del govern en algunes gestions”
  • CA

Abans de finalitzar el Ple municipal d’abril, el primer telemàtic de la història, els representants dels grups municipals s’han adreçat a la ciutadania en una intervenció final després que l’alcalde Jordi Ballart els hi donés pas.

Javi González (portaveu de Ciutadans)

Apunt polític pel dia després

El 28 de febrer des de Ciutadans vam preguntar al senyor alcalde sobre un primer cas de coronavirus a la ciutat, i a propòsit de la pregunta ens va transmetre que tant Mútua com l’Hospital li havien traslladat que estaven preparats per al que pogués passar. Aquest dia la majoria dels ciutadans de la nostra ciutat ens vam anar al llit tranquils…

Des de llavors el que la ciutadania ha anat percebent és una falta de planificació per part de totes les administracions, quan no directament negligència. Pel que fa al govern de la nostra ciutat, hem de dir que, com tants d’altres ajuntaments, sent l’administració més propera és la que ha hagut de fer un major esforç en la necessitat d’omplir tots aquests espais que les mesures de major calat sempre deixen per cobrir. Perquè és precisament en les situacions més difícils quan no ens podem permetre com a societat que ningú es quedi en l’oblit.

Incidint en aquesta idea, és precisament en les situacions més difícils quan tampoc podem deixar de banda el control dels nostres governants, suport davant la tragèdia sí, suspensió de la democràcia no. Per a més claredat, es fa obligatori assenyalar que la singularitat d’aquesta crisi és que el coronavirus no és d’esquerres ni de dretes, ni nacionalista ni tot el contrari; però la crítica a la improvisació, el control de la gestió i les propostes de futur sí que són polítiques.

Per tot això, hem compartit moltes de les mesures de govern de la ciutat, hem objectat sobre d’altres i hem tractat de fer aportacions amb l’ànim sempre de sumar. Hi ha hagut poca traça per part del govern en algunes gestions que s’ha manifestat en deslleialtats innecessàries cap administracions superiors, o amb la manera en què s’han prioritzat algunes despeses i, no menys greu, cal esmentar la manera com s’ha tractat de vorejar la participació de l’oposició eliminant el Ple de març, convidant-nos a no fer propostes en el Ple d’abril o a no exercir la nostra tasca de control per part de l’alcalde. Inaudita puntada de peu a la transparència i participació democràtica en la seu dels representants de tots els terrassencs i terrassenques. Això últim deixa en evidència una incapacitat de gestió política per part de TxT i ERC-MES, més preocupats pels titulars de premsa que no pas del rendiment de comptes on pertoca.

A partir d’ara arriba el torn de les propostes, albirem una bona oportunitat amb la necessitat d’un Pacte de ciutat en el qual hem confluït tots. Des de Ciutadans volem contribuir avaluant les mesures d’urgència que s’han anat prenent pensant en el futur en un escenari d’absència de vacuna, sent mol exigents amb les dades municipals i animant l’Ajuntament perquè ho sigui amb d’altres, perquè no podem aspirar a tenir bones solucions sinó disposem d’informació veraç del que ha passat durant la fase més complexa de l’estat d’alarma. Amb aquesta premissa, pensem com millorar els nostres centres hospitalaris i assistencials, sobre els recursos que seran necessaris per a minimitzar les desigualtats, sobre un nou pla econòmic i fiscal municipal, sobre com fer un front comú davant les administracions supramunicipals i, finalment, sobre com afrontarem la digitalització de l’administració i també la del sector privat. A partir d’aquest pacte polític previ, i en companyia de la societat civil, crec sincerament que podrem posar una base sòlida per reconstruir Terrassa en lo material i també en l’anímic, l’un no pot anar sense l’altra per afrontar un 2021 que serà molt molt dur, aquesta és la veritat que un polític responsable no ha d’amagar.

Fa dos mesos ens vam anar al llit sense albirar el que se’ns venia a sobre, en Ciutadans no trobaran un partit que busqui culpables perquè és evident que cap societat occidental va estar a l’altura en planificació, recursos i formació davant la pandèmia. Però sí que som un partit que de la gestió de la crisi vol extreure conclusions, demanar responsabilitats i planificar millor el futur. Aquí ens trobarà la resta dels partits perquè els ciutadans puguin dormir més tranquils en el futur.

Aprofito per rendir un homenatge a tots els que han estat i segueixen estant allà fora perquè la resta puguem estar a casa, i un record a totes les persones que ens han deixat de la manera més trist que hàgim pogut mai imaginar, i especialment aquelles que han estat víctimes d’allò inesperat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa