MónTerrassa
Gobierno de España ajorneu les eleccions del 14F, una iniciativa nascuda a Terrassa
  • CA
Col·legi electoral de Terrassa

!--akiadsense-->

“Gobierno de España ajorneu les eleccions del 14F” és una iniciativa nascuda a Terrassa. Els comicis es faran “en plena tercera onada i suposen un greu risc per a la salut, vulneren el dret de sufragi actiu al vulnerar la no discriminació”. La proposta disposa d’un compte de Twitter i ha obert una campanya a Change.org, on ja s’han recollit més de 800 signatures.

La petició a Change.org

“El proper dia 14 de febrer se celebren eleccions a Catalunya perquè així s’ha ordenat judicialment pel TSJC tot i estar en plena tercera onada, sense que s’hagi posat la segona dosis de la vacuna a ningú. Malgrat gran part de la comunitat científica seria partidària, fins i tot, de confinament més estricte com està passant a a altres països europeus.

A data 27-1-2021 tenim 45.261 persones diagnosticades de Covid-19 en els darrers 14 dies, dels quals 19.999 en els darrers 7 dies. 355 persones han ingressat als nostres hospitals en els últims 7 dies, 30 d’elles a les UCI. (Font: dades oficials “Actualització 299” del web el Govern d’Espanya).

La ciutadania estem preocupats. Portem des del mes de març sent pacients, complint normativa que ens restringeix els nostres drets fonamentals, com la llibertat de moviment pel bé col·lectiu.

El dret de sufragi actiu requereix que es pugui votar sense discriminació i respectant la salut individiual i pública. En una pandèmia que afecta a certs grups més que d’altres no es pot garantir la no discriminació. Les persones majors de 65 anys, i especialment les que viuen a residències, els cuidadors de persones de risc, persones de risc i positius de Covid estan discriminats per a aquestes eleccions que potser deixen de fer-ho per por de contagiar-se o contagiar. La mateixa preocupació col·lectiva comporta que no es pugui assegurar el dret de vot individual.

Tampoc volem que es posi en risc cap membre de cap Mesa Electoral. No volem exposar ni una sola persona.

Nosaltres, apart de complir normes, també tenim dret a ser escoltats i escoltades així com respectades i respectats.”

Demandes

1. La prohibició de mítings electorals: per evitar que hi hagi nous contagis i per respecte envers els nostres restauradors, món de la cultura, tothom que pateix les restriccions, els pacients, les seves famílies i el personal sanitari.

2. Ajornament de les eleccions de Catalunya previstes pel 14 de febrer

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa