MónTerrassa
La Fiscalia arxiva el Cas Aguado (PSC) per presumptes irregularitats
  • CA

La Fiscalia ha arxivat les diligències contra l’exregidor de Cultura, Amadeu Aguado, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), un cas que va saltar a la llum des de les pàgines de Món Terrassa, informa ACN. S’investigava per una presumpta adjudicació irregular de contractes. El cas es va iniciar arran de la denúncia de l’Ajuntament en ser informat per una empresa del sector cultural de les possibles irregularitats. Aguado, del PSC, ha assegurat que el cas és un “periple difamatori” que ha atribuït a “les males arts de l’alcalde Jordi Ballart”.

S’investigava si havia beneficiat l’empresa Gestió i Assessorament d’Actes Culturals, on treballa el seu nebot, amb contractacions directes entre els anys 2007 i 2019. També es parlava de subvencions a la fundació cultural local La Xarxa durant el mateix període. La Fiscalia ha conclòs que les investigacions encarregades als Mossos d’Esquadra no aporten “elements suficients per formular denúncia per un delicte contra l’administració pública”.

La resposta del PSC


Quan es va saber que l’alcalde Jordi Ballart havioa denunciat els fets, el Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Terrassa ja va manifestar: ” Neguem cap tipus d’irregularitat al respecte de les contractacions de l’empresa Gestió i Assessorament d’Actes Culturals, que porta col·laborant amb diversos departaments de l’Ajuntament i empreses municipals des de 2005 fins a l’actualitat. El regidor Amadeu Aguado va prendre possessió del càrrec de regidor l’any 2007. Ens posem a disposició de la Fiscalia i de qualsevol òrgan que investigui els fets. No tenim res a amagar i afirmem que tots els expedients es van tramitar correctament, d’acord amb la llei i amb els informes favorables de Secretaria i Intervenció. Des del PSC lamentem l’ús malintencionat i la filtració d’un decret confidencial per posar en entredit la tasca cultural d’una entitat com “La Xarxa”, que porta vinculada amb la ciutat i l’Ajuntament des de l’any 1995; així com per evidents intencionalitats polítiques del senyor Ballart. Ens sorprèn que l’Alcalde vulgui investigar, ara, expedients aprovats en la seva època d’alcalde, ja que recordem que Ballart va ser el màxim responsable de l’Ajuntament des de 2012 fins a 2017, període en el que s’emmarquen aquests fets.”

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tor a abril 19, 2022 | 17:07
    Tor abril 19, 2022 | 17:07
    Els sociales de la vergonya terrassina
  2. Icona del comentari de: Ángel a abril 20, 2022 | 13:00
    Ángel abril 20, 2022 | 13:00
    Qué atrás nos queda la época sociata. Los cambios que ha habido con el nuevo partido han sido más interesantes. Por lo menos para mí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa