MónTerrassa
Ballart ordena investigar presumptes irregularitats en subvencions atorgades en època socialista
  • CA

Arran de la denúncia d’un treballador d’una empresa del sector cultural que s’ha fet arribar a mans de l’alcalde Jordi Ballart, aquest ha ordenat que s’obri una investigació sobre uns expedients d’adjudicació de contractes de l’Ajuntament de Terrassa en favor de l’empresa Gestió i Asessorament d’Actes Culturals SL en el període comprès entre els anys 2007 i 2019, quan la regidoria de Cultura es trobava sota la direcció de l’actual regidor socialista Amadeu Aguado, sota el mandat de tres alcaldes diferents: Pere Navarro, el mateix Jordi Ballart i Alfredo Vega.

Es tractaria de subvencions atorgades en favor d’APEIJ Asociació per la promoció de l’espectale infantil i juvenil de Terrassa “La Xarxa”, en els quals la justificació de les mateixes hagin estat basades en factures motivades per la participació de l’empresa Gestió i Assessorament d’Actes Culturals. Empresa que sembla ser que tenia com a gerent un familiar directe de l’aleshores responsable de Cultura del Consistori egarenc.

El decret d’alcaldia, el qual ha tingut accés Món Terrassa, s’exposa que l’expedient informatiu s’encarrega a la direcció de l’Àrea d’Economia, Finances, Serveis Generals i Govern Obert per tal de “disposar amb la major precisió possible de la informació relativa a la forma d’elecció de contractista en cada cas (…) per la valoració d’iniciar o no el procediment i/o actuació que legalment correspongui en cas de verificar-se alguna irregularitat”. Així mateix, s’ha encarregat als serveis jurídics municipals, que un cop analitzada i valorada la informació, es faci trasllat al ministeri fiscal de l’expedient. A hores d’ara, segons ha pogut confirmar Món Terrassa, els serveis jurídics ja han fet la seva avaluació i ha derivat a Fiscalia tota la informació relativa a aquestes adjudicacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa