MónTerrassa
ERC vol que Terrassa sigui “punta de llança” contra l’abús de les elèctriques
  • CA

Esquerra Republicana de Catalunya porta al ple de l’Ajuntament de Terrassa un acord de Junta de Portaveus, conjuntament amb Tot per Terrassa, sobre l’increment dels preus de l’electricitat i per la qual aspira a convertir Terrassa en la “punta de llança” del municipalisme contra l’abús de les companyies elèctriques. La proposta de resolució que es debatrà en el ple de setembre, el pròxim dia 24, planteja diverses accions per combatre “l’abús desmesurat i especulació”, que s’ha traslladat amb un increment del 250% del preu del megawatt des de febrer de 2021, i que repercuteix en un increment d’un 25% del preu del rebut final.

Els republicans consideren que “calen mesures contundents que no carreguin sobre les espatlles de tota la ciutadania els beneficis d’uns pocs”. En aquest sentit, entre els acords plantejats hi ha “reestructurar el mercat energètic per garantir un preu just; ampliar la cobertura del bo social i que es reforci les ajudes als municipis perquè es pugui donar resposta a les necessitats socials derivades de l’abús de les elèctriques”. Des d’ERC afirmen que aquestes accions han d’anar acompanyades, amb recursos que facilitin la transició energètica.

No és l’única proposta de resolució que l’agrupació municipal portarà al ple de setembre. En el terreny econòmic, també reiteren -com es va fer ara fa un any- l’aposta pel retorn de l’IVA reduït del 10% per al sector de perruqueries, barberies i centres d’estètica.

Afganistán i taula de diàleg

ERC també encara dues propostes de resolució amb rerefons polític. Amb la primera volen reivindicar un cop més el paper de Terrassa “com a ciutat d’acollida i solidària amb les persones refugiades provinents de l’Afganistán”. La moció expressa la voluntat del govern de col·laborar en oferir refugi però també insta al govern espanyol a facilitar recursos per poder realitzar l’accolliment amb màximes garanties.

La segona és sobre la taula de diàleg entre els governs de Catalunya i de l’Estat. Amb aquesta proposta busquen que Terrassa es posicioni a favor i mostri el seu suport a la trobada entre governs, en el que consideren un “espai de diàleg bilateral al mateix nivell entre les dues parts, on poder resoldre el conflicte polític”.

Totes les propostes compten amb el beneplàcit de Tot per Terrassa, algunes amb el suport directe (com en l’IVA reduït o l’electricitat) i d’altres implícit i que s’espera que es materialitzi dins del ple municipal. També està previst que s’aprovi una proposta per incrmentar els recursos destinats a la salut mentals i prevenció del suïcidi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa