MónTerrassa
ERC i Junts insten l’Ajuntament a demanar l’amnistia dels presos polítics
  • CA

ERC i Junts per Terrassa presenten en el ple municipal d’aquest divendres a l’Ajuntament de Terrassa una proposta de resolució sobre els presos polítics. La moció presenta els següents acords:

PRIMER. Manifestar el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre i la causa independentista, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.

SEGON. Reclamar la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigir l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades, com a reconeixement de l’absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data.

TERCER. Mostrar el compromís amb el dret a l’autodeterminació, dret polític fonamental recollit en tractats internacionals com la Carta de les Nacions Unides i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, signats també per l’Estat espanyol, i reivindicar-lo com a dret en virtut del qual

esoldre el conflicte polític existent, per via democràtica i pacífica.

QUART. Reafirmar-nos en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català. Condemnar tots els intents de criminalització del moviment independentista que les seves diferents institucions, òrgans, poders i alguns mitjans de comunicació volen construir.

CINQUÈ. Condemnar qualsevol tipus de violència i pràctica encaminades a establir un ambient de confrontació, alhora que expressar el suport a les víctimes de la mateixa.

SISÈ. Exigir al govern de l’Estat espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions catalanes, així com les decisions i acords que se’n derivin, com a màxima expressió de la sobirania popular.

SETÈ. Comprometre’ns a treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya, del Govern de la Generalitat de Catalunya i convocar-nos a participar, com a representants legítims de la ciutadania, en una assemblea d’electes a favor dels drets polítics i la llibertat.

VUITÈ. Mostrar l’adhesió de l’Ajuntament de Terrassa a totes les mobilitzacions pacífiques de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant a nivell nacional com internacional, i convidar la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats. I comprometre’ns a participar en l’acte convocat pel President de la Generalitat el dia 26 d’octubre al Palau de la Generalitat.

NOVÈ. Expressar la més ferma voluntat de seguir treballant, dia rere dia, per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania de Terrassa, la defensa del diàleg i dels principis democràtics i la pluralitat política, així com el respecte a la separació de poders, imprescindible en qualsevol estat de dret.

DESÈ. Fer avinent la situació de repressió política i de vulneració de drets fonamentals que estem vivint com a ciutadania i com a país als municipis agermanats.

ONZÈ. Fer arribar aquest acord a la Presidència del Parlament de Catalunya, a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, a la Presidència del Congrés de Diputats, a la Presidència del Govern de l’estat, a la Presidència del Parlament Europeu, a l’Associació Catalana de Municipis i a l’Associació de Municipis per la Independència. I donar conèixer el contingut d’aquesta moció a la ciutadania del municipi pels mitjans que es creguin oportuns.

La moció és similar que s’ha votat ja a la Diputació de Barcelona i al Consell Comarcal. En ambdós casos s’ha aprovat. Aquí però l’abstenció de Tot per Terrassa -si manté la postura que ha tingut en les dues votacions similiars-, i els presumibles vots en contra de PSC i Ciutadans no faran possible que la moció tiri endavant. Caldrà però esperar si la formació de Jordi Ballart fa ús de la “llibertat de vot” en temes nacionals i algun dels regidors s’hi sumen, sempre que no n’hi hagi d’altres que votin que no. També una opció seria que hi hagués transaccions i l’eliminació d’algun dels punts més “polèmics” per tal que s’aprovés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa