MónTerrassa
ERC exalta el poder de la negociació i el diàleg de Terrassa
  • CA

La commemoració de la resistència terrassenca el 1713 a les tropes borbòniques obre el curs polític d’Esquerra Republicana a la ciutat, amb la vista posada en les necessitats de Terrassa i els grans reptes de país. El republicans van definir ahir, durant l’acte celebrat a la Torre del Palau, les prioritats a desenvolupar des del govern de la ciutat i la secció local.

El primer tinent d’alcalde i portaveu del grup municipal d’Esquerra, Isaac Albert, va iniciar la seva intervenció recordant que “comencem aquest curs amb el cor al costat de l’alcalde i la seva família, i amb el cap centrat a donar solucions a la ciutadania de Terrassa”. La prioritat del grup polític són els veïns i veïnes de la ciutat, pels quals continuaràn treballant contra els efectes socials i econòmics provocats per la pandèmia i per desenvolupar els grans projectes de ciutat. Albert ha recordat que aquests objectius no han de fer oblidar que Terrassa té “una majoria àmplia per la negociació i el diàleg, per lluitar contra la repressió, per les urnes i el referèndum”. “Tot el que passa a la ciutat, afecta el país, i tot el que passa al país repercuteix a la ciutat”, ha afegit.

En la mateixa línia, el diputat d’Esquerra Republicana pel Vallès Occidental, Juli Fernàndez, ha explicat l’ampli abast dels reptes a abordar: “El nostre compromís va des del record als herois i heroïnes que fa 300 anys es van encarar a les tropes borbòniques, a treballar avui contra la repressió de l’Estat, amb polítiques socials des dels municipis o denunciant l’abús de les elèctriques en la factura de la llum”.

La portaveu local de Jovent Republicana Laura Armengol va recordar que la repressió continua i que hi ha pendents causes i sentències injustes contra ciutadans per defensar els drets i llibertats. Ha recordat també que la lluita contra la repressió és una lluita transversal contra totes les injustícies: “El camí de la independència ha de ser feminista, antiracista, anticapitalista i ecologista”.

L’acte va concloure amb l’ofrena floral en record dels herois i heroïnes de 1713 a la Casa del Poble i la participació posterior a la commemoració organitzada a la Plaça Vella per la comissió 4 de setembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa