MónTerrassa
Empat en les eleccions internes per liderar Podem a Terrassa
  • CA

Aquest dijous, Podem ha fet públic els resultats de les eleccions internes en els diferents municipis on tenen agrupació municipal. Així, per exemple, Laura Pérez s’ha imposat a les eleccions internes a Podem Barcelona i és des d’aquest dijous secretària general de la formació morada a la ciutat. Així ho han explicat la portaveu del partit, Conchi Abellán, i el secretari d’Organització, Jaume Durall, en roda de premsa. A més de Barcelona, també s’han fet primàries a 17 municipis més, en aquesta primera tanda per escollir secretaris generals locals.

La direcció de la formació morada a Catalunya assegura que està “contenta” amb els resultats de participació en ser la primera vegada que s’impulsava un sistema de verificació telemàtica per DNI. “És un pas previ, per millorar mesures de seguretat”, ha assegurat Durall. En aquesta primera ronda s’han validat 2.532 persones i finalment han fet ús del dret a vot 1.824 persones.

Les diferència entre vots emesos i persones verificades en alguns casos és més ampli que en d’altres, i Durall ho ha atribuït d’entrada a un procés “complicat”: “Sempre hi ha barreres tecnològiques”, ha afegit en assegurar que s’han fet campanyes informatives. També ha apuntat que la diferència s’explicaria perquè “no tothom s’ha arribat a fer eco que hi havia un procés intern” electoral en clau municipal tot i haver fet els passos de verificació.

Terrassa ha estat un cas particular ja que s’ha produït un empat. Juan Luis Alegre i Eugenia López han aconseguit 32 vots cadascun. Durall ha explicat que si els dos candidats es posen d’acord es podran repartir el mandat de 18 mesos a la secretaria general de Terrassa. Si no hi ha consens en aquest sentit, s’haurà d’anar a una ronda de desempat.

La segona ronda d’eleccions internes es farà després de l’estiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa