MónTerrassa
El PSC afirma que PP i C’s s’han alineat en contra de Terrassa a Madrid
  • CA
Alfredo Vega | PSC

!--akiadsense-->

Alfredo Vega, primer secretari de l’agrupació local del PSC a Terrassa, ha lamentat “que el projecte de Pressupostos de l’Estat per al 2017 no hagi inclòs cap de les esmenes que el Grup Socialista va presentar i que recollien, entre d’altres actuacions, millores i més inversió per a Terrassa i la comarca del Vallès Occidental”. I ha afegit: “El PSC va traslladar diverses propostes que es van registrar en forma d’esmenes i que lamentablement no han tirat endavant perquè PP i Ciutadans s’han unit en contra dels interessos de Terrassa i de la nostra demarcació”.

Així, s’han desestimat les esmenes que demanaven més inversió per al Quart Cinturó, per finalitzar el tram Terrassa-Granollers, pel Pont de Can Gonteres i la cobertura de la B-40 al seu pas per Viladecavalls, “qüestions que a més de ser importants per l’economia i la mobilitat, també afecten al medi ambient”. Tampoc s’ha aprovat, explica, la proposta que demanava la construcció de la nova estació de Renfe a Terrassa, al barri de Can Boada “una obra que fa temps que reclamem i que serviria per completar la mobilitat subterrània a la ciutat de Terrassa”. Vega també ha lamentat que degut al vot negatiu de PP i Ciutadans, “tampoc veurem fet realitat la remodelació de l’entorn de les vies de Renfe al seu pas pel Passeig 22 de juliol i, d’altra banda, el conjunt de les Esglésies de Sant Pere també han quedat fora del Pressupost ”.

Segons ha valorat Vega: “els pressupostos del PP no fan res per combatre la desigualtat i tampoc no posen les bases per construir un futur diferent i un país millor”. Pel que fa a Catalunya, els comptes preveuen una inversió de 1.149 milions d’euros, quan el pes de Catalunya és el 19,3%. Alfredo Vega ha reclamat un tracte més just per a Catalunya i en aquest sentit ha insistit que cal “més diàleg entre el govern espanyol i el català, que es tradueixi en gestos per part de les dues institucions”. Com a punt positiu, Alfredo Vega ha destacat l’aprovació d’una esmena impulsada pels socialistes, que ha volgut modificar la disposició addicional 27, “per avançar en la municipalització d’alguns serveis i protegir els drets dels treballadors i treballadores”. D’altra banda, el primer secretari dels Socialistes a Terrassa ha explicat que el Congrés encara ha de votar una esmena referent al superàvit “molts municipis reclamem més flexibilitat, volem tenir més capacitat per decidir on van aquests diners” i ha afegit: “a Terrassa aquest concepte suposa uns 14 milions d’euros, diners que podríem destinar a la millora de l’espai públic i a d’altres serveis prioritaris”. A finals d’aquest mes, ja s’hauria de conèixer el resultat de la votació d’aquesta esmena al Congrés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa