MónTerrassa
El govern espanyol destina 3 milions d’euros al transport públic a Terrassa
  • CA

El Consell de Ministres, a proposta dels ministeris d’Hisenda i de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ha aprovat aquest dimarts una subvenció de 433,9 milions d’euros per a un total de 273 Entitats Locals amb transport públic de la seva titularitat, entre les que s’hi troba Terrassa. La ciutat rebrà 3.012.593,71 euros per compensar la disminució d’ingressos soferta pels autobusos urbans a conseqüència de la restricció de moviments que va comportar la Covid-19 en 2020.

El govern espanyol ha estimat que l’impacte de la pandèmia en el transport públic és l’equivalent al 40% dels ingressos de l’any anterior, per la qual cosa aquesta és la proporció que per regla general compensarà la subvenció. Aquestes ajudes tenen caràcter extraordinari i es concedeixen de manera directa a les Entitats Locals que prestin habitualment serveis de transport públic urbà i interurbà, amb independència de la modalitat de gestió.

El PSC de Terrassa ha valorat molt positivament aquesta decisió. Segons el Primer Secretari dels socialistes egarencs, Alfredo Vega: «El govern d’Espanya mostra amb aquest Reial decret que aprova avui el seu compromís amb el municipalisme. Aquesta mesura se suma a altres adoptades que han beneficiat als ajuntaments, com la suspensió de les regles fiscals, que els permet usar els romanents de tresoreria, o els recursos inclosos en els Pressupostos. A més, amb l’actualització dels lliuraments a compte de la participació en els tributs de l’Estat, ingressaran un 3% més que en 2020».

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa