MónTerrassa
Duque defensa un futur canvi de gestió del Centre d’Animals de Terrassa
  • CA

El grup municipal de Ciutadans a Terrassa ha manifestat la seva discrepància amb el govern egarenc perquè considera una aposta per “externalitzar el Servei d’Atenció d’Animals Domèstics”. La regidora de l’agrupació, Isabel Martínez, ha explicat que no comparteixen “l’obstinació de la regidoria de Benestar Animal per externalitzar el CAAD, malgrat que les conclusions avançades pels tècnics avalen un model de servei municipal que funciona bé”.

Davant d’aquestes afirmacions, el regidor al capdavant de Benestar Animal, Noel Duque, ha replicat a Món Terrassa que “mai hem amagat les ganes que el Centre d’Atencions a Animals Domèstics de Terrassa passi a ser gestionat per una entitat animalista i per la regidoria de Benestar Animal, i no per una empresa de neteja, com passa ara i des de fa molts anys”. L’edil planteja les dues visions que s’han contraposat en la comissió político-tècnica: “aquells que se centren en la part econòmica afirmen que s’ha de mantenir tal com estem ara” però que “els que ens centrem en el benestar dels animals creiem que s’ha de canviar, i que hi ha coses més importants que l’eficiència econòmica”.

En aquest sentit, Duque lamenta la posició que han pres tant des del PSC com des de Ciutadans. “Els socialistes ens pregunten per què desobeïm els informes tècnics, i Ciutadans ens ataca a les xarxes perquè volem fer aquest canvi de gestió. Volen seguir així. No sé si és per dur-me la contrària o perquè realment pensen que els animals mereixen la mínima despesa possible”, es defensa.

Missatge als treballadors i animalistes

El regidor es mostra contundent també de cara a les insinuacions que s’han fet des de la formació taronja dient que amb el posicionament el govern local mostra certa desconfiança cap als treballadors del CAAD. Duque els llença un missatge dirigit expressament a ells: “No us deixeu espantar. No farem cap canvi que perjudiqui la plantilla. I no perdreu cap dret. Apostem per millorar, per augmentar els recursos, per renovar-nos i mai per retallar”.

També té un missatge per als animals, encara que no siguin capaços de llegir-lo, i que resumeix la filosofia que pretén el govern de Terrassa amb el canvi de model de gestió: “Lluitarem perquè sortiu més, perquè tingueu més acollides temporals, perquè tingueu més possibilitats de ser adoptats, perquè tingueu l’amor de més voluntaris, per millorar protocols, i en definitiva, per estar millor”.

Finalment, no es mossega la llengua i replica directament als partits polítics que “obstaculitzen el canvi”. Duque assegura que encara que l’informe digui que és més “econòmic seguir com estem, estem parlant d’éssers vius, i que sigui una mica més barat no ho és tot. Per culpa de visions com la vostra, vam posar el SAD i altres concursos en mans d’empreses que només buscaven el benefici econòmic. I ara, hem de desconstruir aquests concursos amb tota la dificultat que això suposa”, critica. Per això, el regidor assegura que “ignorarem la por que intenten inocular-nos aquells que no volen canvis; que volen conservar privilegis”, i malgrat que és conscient que “ens ho posaran difícil i convenceran a molta gent”, el seu objectiu va més enllà i va lligat a un compromís establert amb les entitats animalistes “per canviar el seu funcionament. I ens hi deixarem la pell per fer-ho“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Eva Maria Solvas Luque a setembre 21, 2021 | 12:06
    Eva Maria Solvas Luque setembre 21, 2021 | 12:06
    Estoy totalmente de acuerdo. Los animales son seres vivos que sienten y padecen y merecen lo mejor. Si hay que invertir más dinero para su bienestar, se hace.
  2. Icona del comentari de: Miguel a setembre 22, 2021 | 00:22
    Miguel setembre 22, 2021 | 00:22
    Totalmente de acuerdo con Noel, la gestión actual de la protectora es deficitaria. Los horarios de apertura están muy limitados, para hacer voluntariado encuentras demasiadas trabas y los animales no están en las condiciones óptimas. No hay programas de reeducación y socialización, no se le da visibilidad al apadrinamiento ni adopción. Actualmente es un centro de reclusión donde prima quitar de las calles a animales abandonados más que un lugar donde darles una segunda oportunidad y una vida digna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa