MónTerrassa
Cs critica al govern voler “externalitzar” la gestió del CAAD de Terrassa
  • CA

El grup municipal de Ciutadans a Terrassa ha manifestat la seva discrepància amb el govern egarenc pel que considera una aposta per “externalitzar el Servei d’Atenció d’Animals Domèstics”. La regidora de l’agrupació, Isabel Martínez, ha explicat que no comparteixen “l’obstinació de la regidoria de Benestar Animal per externalitzar el CAAD, malgrat que les conclusions avançades pels tècnics avalen un model de servei municipal que funciona bé”.

Ciutadans fa referència a una memòria justificativa elaborada per la Comissió d’Estudi del model de gestió del CAAD, ubicat al Cami Can Coniller de Terrassa, en la qual es posen sobre la taula pros i contes d’un possible canvi de model o el manteniment de l’actual. Actualment, el servei està gestionat de forma íntegra per l’empresa municipal Eco-Equip, motiu pel qual aquest servei depèn en primera instància de la regidoria de Medi Ambient, i no de Benestar Animal, regidoria creada des de fa dos anys.

El partit taronja assegura en un comunicat que la regidoria encapçalada per Noel Duque pretén “desobeí les recomanacions tècniques” i continuï insistint “en el canvi de model de gestió”. Per Ciutadans, el canvi de gestió “és inviable” i no estan d’acord en posar com exemple el model que s’està duent a terme a Sabadell , “que ha quedat descartada pels tècnics per ser molt diferent de la nostra ciutat, amb característiques, estructures i costos molt diferents”, recalquen.

En aquest sentit, consideren que el que cal fer és “avaluar quina és la forma més adequada i eficaç” per millorar el servei de protecció i cura dels animals des de la regidoria sense que aquest fet es traslladi en un “servei més car i insostenible tecnicament i econòmica”. Martínez també ha lamentat que aquesta insistència en “externalitzar aquest servei” pot acabar desembocant en una “falsa sensació a la ciutadania que els actuals treballadors del CAAD no proporcionen l’acompanyament i cures que els nostres animals de companyia mereixen”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vicenç a setembre 23, 2021 | 13:28
    Vicenç setembre 23, 2021 | 13:28
    Ciutadans només vol treure redit polític presentant un informe que no es centra en en fons de la qüestió i desconeixedora de la realitat: la gestió del CAAD feta per ECO-EQUIP està molt allunyada d' un model animalista i que com a éssers vius es mereixen. Una gestió d'una entitat sense ànim de lucre, amb la atenció, dedicació i voluntat que primi el benestar animal és garantia de bona gestió i de tractar els animals com a éssers vius que son. Ciutadans en les seves paraules ja deixa veure que desconeix totalment la realitat de com ha estat el model de gestió realitzat aquests últims anys, és a dir, un model que no ha estat a la alçada que es mereixen els animals d'una ciutat com Terrassa
    • Icona del comentari de: Gaianatura a setembre 27, 2021 | 14:39
      Gaianatura setembre 27, 2021 | 14:39
      Ni els animals ni els ciutadans de Terrassa. A tots els importa que els seus impostos se gestionin amb eficàcia i aquí, de moment, eficàcia zero. Com s'entén que el CAAD d'una ciutat com Terrassa no aculli els animals del seu municipi, als quals se'ls ha mort l'amo, i donin el telèfon d'altres CAADs i protectores de la zona perquè ho assumeixin ells?! Perdonin, d'això a casa se li diu tenir una cara molt dura i ser gandul de mena! Suposo que els votants de C's estarien d'acord també...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa