L’extrema dreta és una greu amenaça. La seva política i el seu discurs no és llibertat d’expressió. La seva política i els seu discurs és odi contra de les persones racialitzades i migrants, les dones, les persones LGTBI, el sindicalisme, l’ecologisme, les minories nacionals. En una banda, hi ha l’odi, en l’altra, els drets humans. Aquest odi de VOX contra tothom és un perill per a la nostra societat, cohesió social i benestar.

La història ens demostra que les expressions polítiques que neixen de l’odi al diferent ens han portat a dictadures, totalitarisme, genocidi i desigualtats.

Ara el feixisme és vesteix de democràcia, “com un partit normal més”, per destruir precisament aquesta democràcia. Una cosa és la llibertat d’expressió i l’altra el populisme, la demagògia i les mentides que atien l’odi contra les dones, contra qualsevol persona que no sigui heterosexual, que no sigui catòlica, que no hagi nascut aquí, que tingui unes idees progressistes, que parli en català, que no tingui recursos econòmics, que es preocupi pel medi ambient, que lluiti en un sindicat. I sempre amb un relat supremacista, xenòfob i discriminatori.

VOX es presenta com la solució, però realment VOX és el problema. Les seves polítiques només beneficien els més rics i són una amenaces per a la classe treballadora, per la convivència i per
la democràcia. Les polítiques de VOX són privatitzar la sanitat, rebutjar pujades del salari mínim, desmantellar el sistema de pensions públiques, negar el canvi climàtic, ocultar la violència de genere.

A Terrassa el programa de VOX és només una pàgina amb propostes genèriques iguals per a totes les ciutats. I per algunes propostes l’Ajuntament no té competències, és a dir, tenen un
desconeixement absolut de com funcionen les administracions.

El seu discurs és només més policia per acabar amb la inseguretat, enlloc de demanar més oportunitats laborals i més recursos a les escoles, per exemple. Demanar el primer mai acabarà amb les desigualtats socials. Demanar el segon ens portarà a una millor societat. VOX desconeix els problemes reals de la ciutat. No tenen cap proposta concreta i detallada per regular el trànsit, per millorar els barris, per les rieres, per tenir un millor transport públic, per la cultura popular, per l’oci, pels clubs esportius i entitats socials, mesures contra la sequera i els incendis forestals, per fomentar les energies renovables, per fomentar llocs de treball, per les indústries, botigues i mercats, per la pagesia, per rehabilitar equipaments públics, per les escoles bressol, pels serveis socials, per a la gent gran, etc.

La seva candidata pregona racisme i islamofòbia pels quatre costats. Han omplert la llista amb gent de fora de Terrassa i inclús una de les persones de la llista és un policia nacional que va matar un sospitós d’un robatori d’un tret al pit. També trobem pròfugs d’altres partits i gent amb un passat obertament feixista i neonazi. I en altres ciutats VOX acull a les seves llistes persones implicades en delictes d’odi, frau, corrupció, violència de gènere, abusos sexuals a menors, violència neonazi.

El proper diumenge 28 de maig, no votis odi. No votis Vox.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa