MónTerrassa
Denuncien una pintada feixista en un mur de Terrassa
  • CA

La UCFR (Unitat Contra Feixisme i Racisme Terrassa) ha denunciat unes pintades de caràcter feixista aparegudes en un mur d’un carrer de Terrassa. Es veu una gran bandera espanyola amb la frase en vermell “White power” (Poder blanc) i una altra en blanc i negre i groc on es llegeix “xula igual a puta”. La impressió és que està tot fet al damunt d’una altra pintada antifeixista. A més a més, hi ha dibuixada una esvàstica nazi i una diana (el símbol d’un cercle amb una creu, que fan servir grips neonazis, sobretot dels Estats Units).

Pintades de caire feixista/UCFR

La UCFR ha recordat que Terrassa ha estat declarada ciutat antifeixista i antiracista arran de l’acord del 31 de gener de 2019 a la junta de portaveus dels grups municipals amb representació a l’Ajuntament. “Exigim al Consistori als seus responsables polítics Jordi Ballart, Isaac Albert, Xavier Fernández Ribero i Ona Martínez Vías que s’esborri aquesta pintada infame del carrer de l’Aneto.”

Des de l’Ajuntament s’ha respost amb celeritat. Ho ha fet des del seu compte de Twitter Ona Martínez: “El compromís és absolut amb eliminar totes aquelles que detectem o que ens fan arribar. Ho traspasso per tal que sigui esborrada. Gràcies per l’avís.” La republicana és la regidora responsable d’Infància i Adolescència, Joventut, Adultesa i famílies, Qualitat Democràtica, Transparència i Qualitat, Tecnologia, Plans i Projectes, Ciutadania i Convivència, Memòria Històrica i Drets Humans.

La Unitat Contra Feixisme i Racisme Terrassa lluita contra els discursos d’odi, els racismes, el feixisme, la islamofòbia i la misogínia. Fa uns dies, en una piulada ja van denunciar VOX: “La difamació i les mentides són una estratègia del discurs d’odi de l’extrema dreta. La portaveu de Vox a Terrassa n’és una experta.”

Poc abans també havien parlat d’ella: “Les mentides infames de la portaveu de VOX a Terrassa fregarien el ridícul si no fos que vol manipular una realitat que no és certa. Ni es prohibeix parlar en castellà a les escoles de Catalunya ni faran religió islàmica.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa