MónTerrassa
Cs vol que Terrassa sigui Ciutat amiga de la infància
  • CA

Ciutadans vol que Terrassa sigui Ciutat amiga de la infància. Es tracta d’una xarxa de municipis vinculats a l’organisme mundial UNICEF pel qual es necessita complir una sèrie de requisits. El partit taronja considera que l’Ajuntament de Terrassa hauria d’iniciar els tràmits per formar part d’aquesta plataforma, i per això presentarà en el pròxim ple municipal del mes d’octubre una moció. “Amb aquest pas es podran teixir aliances amb UNICEF amb l’objectiu de millorar les vides dels nens i nenes mitjançant polítiques municipals que garanteixin els seus drets”, ha manifestat la regidora i candidata de Ciutadans a les eleccions municipals, Isabel Martínez.

Impuls a la protecció dels drets dels infants

La regidora de Ciutadans ha exposat que “formar part d’aquesta xarxa implica el compromís dels Governs Locals per aconseguir cinc objectius prioritaris”. Entre aquests objectius, Martínez ha destacat especialment el fet “que cada nen i nena sigui valorat, respectat i tractat amb justícia, garantir que es desenvolupis en entorns segurs i nets o que es garanteixi l’accés a serveis essencials de qualitat”.

Actualment a Espanya tenen el Reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància 277 governs locals. En el nostre entorn més pròxim ciutats com Barcelona, Sabadell, Martorell, Igualada o Badalona, ja formen part de Ciutats amigues de la Infància. Finalment, la regidora liberal ha assegurat que “des de l’ajuntament ja es desenvolupen polítiques actives a favor de la infància i l’adolescència, però la sol·licitud de pertànyer a Ciutats Amigues de la Infància servirà per a donar-li un nou impuls, sempre necessari, a favor dels drets de la infància i adolescents de Terrassa”.

Un Pla de Xoc als barris

No és l’única moció que Ciutadans presentarà en el pròxim ple municipal. També demanarà executar un Pla de Xoc als barris. Entre les mesures, hi ha, per exemple, la petició de facilitar a tots els comerços de la ciutat l’accés a la il·luminació de Nadal sense cap mena de cost per poder donar vida a tots els eixos comercials, independentment del pressupost que els comerciants puguin tenir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa