MónTerrassa
Cs vol que Terrassa prengui mesures per fomentar la conciliació laboral
  • CA

El Grup municipal de Ciutadans (Cs) a Terrassa demanarà en el pròxim ple de l’Ajuntament un pla amb mesures concretes per fer efectiva la conciliació laboral i reduir la bretxa salarial en la situació derivada de la crisi de la Covid-19. El portaveu Javier González ha apuntat que, des de l’expansió de la pandèmia, molts treballadors i treballadores “han de bregar amb una rutina laboral incompatible amb la conciliació familiar”, a causa, entre d’altres, del tancament de guarderies i centres escolars.

González ha alertat que, amb l’avanç en les fases de la desescalada, aquesta problemàtica “es veurà accentuada” per culpa de les limitacions respecte al nombre d’alumnes que podran acudir presencialment a les escoles i guarderies. En aquest sentit, el regidor considera que aquesta situació perjudicarà més les mares, “ja que continuen sent les que majoritàriament es fan càrrec de la cura dels fills, sent la corresponsabilitat encara una utopia en aquest país”. Per a exemplificar-ho, l’edil ha detallat que només el 4% dels pares demanen reducció de jornada per paternitat, mentre que el 95% de les persones sense treball per cuidar a algú dependent són dones.

El portaveu ha apuntat que aquestes circumstàncies poden empènyer a moltes mares a renunciar a la seva carrera professional, “la qual cosa pot ocasionar un fre en els avanços per reduir la bretxa salarial”. Per això, Cs proposa al Govern de Terrassa que demani a la Generalitat un pla urgent i específic amb mesures concretes i reals de conciliació. Així mateix, insten l’Ajuntament a promoure i incentivar la modalitat del teletreball i a facilitar, en coordinació amb el Govern, un telèfon d’assessorament per a assegurar-se “que ningú hagi de renunciar al seu ús per la falta de polítiques públiques de conciliació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa