MónTerrassa
Cs Terrassa demana un lloc als casals d’estiu pels refugiats d’Ucraïna
  • CA

El grup municipal de Ciutadans Terrassa (Cs Terrassa) ha demanat a l’Ajuntament guardar places als casals d’estiu per als infants i joves refugiats vinguts d’Ucraïna. El partit taronja considera que “mitjançant la reserva de places de casals d’estiu a nens i nenes ucraïnesos es pot possibilitar la integració d’infants i joves amb la finalitat de conviure, d’aprendre i d’adquirir habilitats” a la nostra ciutat.

La regidora del grup municipal Isabel Martínez ha explicat que aquests infants i joves vinguts de la guerra “s’han trobat en un escenari desconegut que pot provocar angoixa i soledat a molts”, i que amb aquesta inclusió als casals d’estiu, es converteixen en “protagonistes de la seva pròpia vida i actius i participatius socialment a la ciutat”. Cal recordar que Terrassa ha acollit més d’un centenar d’infants i joves provinents d’Ucraïna en les últimes setmanes i s’ha mostrat a favor de la pau.

Finalment, Martínez ha exposat que “aquesta reserva de places extraordinària no ha de ser en detriment de les places que cada casal d’estiu ofereix cada any” i ha demanat que es tingui en compte “la demanda puntual i extraordinària d’aquesta opció de lleure per nens i nenes ucraïnesos a la nostra ciutat, que s’han incorporat de manera tardana al curs escolar”. 

Cs Terrassa vol impulsar el kit digital

A més a més, el grup municipal també ha demanat a l’Ajuntament de Terrassa impulsar el kit digital entre els comerços de la ciutat perquè aquests puguin optar a efectuar una transformació digital al menor cost” Així ho ha dit el portaveu del partit Cs Terrassa Javier González en una roda de premsa on ha anunciat les propostes que el partit taronja presentarà al Ple Municipal del mes d’abril. 

El kit digital, segons ha explicat González, “és una iniciativa que té com a objectiu subvencionar la implementació de solucions digitals de pimes, microempreses i autònoms en aspectes com la presència a internet, el comerç electrònic, la gestió de xarxes socials o la factura electrònica entre d’altres”. “El kit digital té annexa una partida pressupostària de més de 4.000 milions d’euros”, ha afegit. 

González ha emfatitzat la importància que l’Ajuntament informi les associacions de comerciants d’aquesta subvenció, atès que “el kit digital brinda un servei a mesura i sense cost perquè els comerciants de Terrassa digitalitzin el seu negoci”. Per a fer-ho proposen que el servei de comerç de l’ajuntament “es posi en contacte per qualsevol procediment que tingui al seu abast” per a informar d’aquesta subvenció, així com que “s’organitzi una presentació a Terrassa dirigida a possibles agents digitalitzadors locals, pimes, microempreses i autònoms”.

Cs Terrassa vol el premi Princesa d’Astúries per l’AEB

Finalment, els taronges han anunciat la resta de propostes que defensaran en el ple municipal aquest divendres. Entre aquestes ha de destacar-se una proposta per l’augment dels fons bibliogràfics de les biblioteques amb autors egarenses i el suport a la candidatura d’AEB al premi Princesa d’Astúries de la Concòrdia.

En aquest sentit, el regidor David Aguinaga va destacar “la tasca duta a terme per l’AEB des de l’any 2013” i va recordar que “han treballat incansablement per a reclamar unes institucions que garanteixin la neutralitat ideològica dels centres educatius a Catalunya i el dret dels alumnes a rebre un ensenyament en les dues llengües oficials, el català i el castellà”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa