MónTerrassa
Terrassa ha acollit 187 persones refugiades d’Ucraïna
  • CA

Des de l’esclat de la guerra a Ucraïna el passat 24 de febrer, milions de persones han marxat del seu país fugint del conflicte. Entre aquests milions, un total de 187 ucraïnesos han arribat a Terrassa, atesos pels serveis municipals Ciutadania, el Punt Informatiu i Creu Roja. Així ho han exposat la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Teresa Ciurana, i la regidora de Ciutadania, Ona Martínez, a la sessió de la Taula Local per a les Persones Refugiades celebrada aquesta tarda a l’Arxiu Històric de Terrassa.

D’aquestes 187 persones refugiades que han arribat, 86 son adults i 101 son menors. Segons ha exposat Martínez, la majoria de persones que arriben es tracten de dones adultes amb menors al seu càrrec, tal i com evidencien les dades. De les 86 persones adultes, 74 son dones i 12 son homes.

Des que es va obrir el Punt d’Informació a l’Ajuntament per a les persones refugiades el passat 23 de març, s’han atès un total de 130 persones, de les quals 53 adultes i 75 menors. Entre les persones adultes, 47 son dones i 6 son homes. Un total de 32 persones s’han donat d’alta de padró i s’han escolaritzat fins a 33 infants.

Pel que fa a les demandes que ha rebut l’Ajuntament, la majoria son procedents de veïns i veïnes terrassenques que han acollit persones desplaçades d’Ucraïna per vincles anteriors al conflicte bèl·lic -ja bé sigui per vincles familiars o per prèvies acollides als estius-, i la majoria de les demandes es tracten de regularització de la situació administrativa, l’escolarització de menors i l’assistència mèdica.

L’Ajuntament va obrir un dispositiu temporal i específic per acollir les persones desplaçades “amb l’objectiu de donar resposta a les seves necessitats i fer-ho de la millor manera possible”, afirma Martínez, qui ha recordat que aquesta feina ja es fa des dels serveis d’acollida municipal que ja ofereix el Servei de Ciutadania de forma habitual adreçat a persones estrangeres quan arriben a Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa