MónTerrassa
Cs Terrassa proposa que el Dia d’Europa sigui festiu
  • CA

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs), Javier González, ha anunciat que la seva formació impulsarà una proposta perquè l’Ajuntament commemori el Dia d’Europa a Terrassa. González ha recordat que el diumenge 9 de maig és el Dia d’Europa i que el dimarts 12 de maig es compliran 35 anys de la signatura de l’Acta d’Adhesió d’Espanya a les Comunitats Europees el 1986.

El portaveu taronja ha assenyalat que més de tres dècades després, “tant Espanya com la resta d’Estats membres de la Unió Europea continuem afrontant desafiaments universals que necessiten respostes comunes, basades en la solidaritat i en la fraternitat”. González ha exposat la voluntat de la seva formació en què l’Ajuntament de Terrassa “fomenti un millor coneixement de les institucions de la Unió Europea i els seus valors fundacionals mitjançant activitats formatives a les escoles en els dies pròxims a la celebració del Dia d’Europa”. En aquest mateix sentit ha posat com a exemple la crisi sanitària i econòmica produïda per la pandèmia de la COVID19 i ha lloat “la resposta conjunta dels països membres”, la qual cosa ha permès generar “una transformació profunda, digital i verda, dels sistemes econòmics nacionals”.

Finalment, el Grup Municipal de Ciutadans proposa que es declari el Dia d’Europa festiu nacional a tota Espanya i que el consistori de Terrassa mostri el seu compromís a donar seguiment a la Conferència per al Futur d’Europa, que començarà el pròxim 9 de maig. En aquest sentit, González ha posat l’accent en la necessitat que Terrassa “desenvolupi actes a la ciutat per a fomentar la participació de la societat civil en aquesta conferència tan important per als ciutadans europeus”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa