MónTerrassa
Cs Terrassa demana que es “dignifiquin” els punts de bateries de contenidors
x
Javier González, portaveu del grup municipals de Ciutadans a Terrassa | CIUTADANS TERRASSA

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha proposat que “es revalori la ubicació i l’aspecte que haurien de tenir les bateries de contenidors de recollida de residus en les zones afectades per la recollida pneumàtica, sobretot en Torre-sana i Vapor Gran”. L’edil ha recordat aquest divendres en roda de premsa que “és imprescindible dignificar aquests punts que fa anys que es troben en situació provisional”, sobretot quan estudis externs i els mateixos tècnics municipals “recomanen un altre tipus de solucions alternatives a aquest sistema a causa de l’alt cost d’instal·lació i explotació posterior”. Segons el regidor, “l’opció definitiva per a aquests espais es consultaria prèviament amb les entitats veïnals i comerciants afectats”.

Javier González ha assenyalat que “l’Avanç del Pla de Prevenció i Gestió de Residus Municipals de Terrassa 2018-2030 aconsella eliminar l’obligació d’incloure la recollida pneumàtica de residus en qualsevol pla urbanístic del municipi”, vigent en la normativa local des de 2006. El portaveu ha incidit que “els experts afirmen que els sistemes alternatius són igual o més eficaços i de menor cost econòmic”, per la qual cosa “no suposarien un factor que freni el desenvolupament urbanístic en alguns sectors de la ciutat com està ocorrent en els últims anys”.

El responsable de Cs ha recalcat que “en el seu moment el govern va prometre que aquest sistema de recollida pneumàtica tan modern i innovador convertiria a Terrassa en un referent” i, fins i tot, “es va construir una central de recollida en Torre-sana pagada pel consistori i canalitzacions en Vapor Gran pagades pels propietaris”. No obstant això, González ha lamentat que “el sistema mai es va posar en marxa, mai es va construir la segona central ni la resta de canalitzacions, fent permanents uns contenidors en principi provisionals en tots dos barris”. Per tot això, la formació taronja presentarà aquesta proposta a debat en el pròxim ple municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa