MónTerrassa
Cs vol que Ballart pagui els mil euros de la pancarta dels presos polítics

Ciutadans vol que l’alcalde Jordi Ballart pagui la multa de la pancarta de suport als presos polítics. El grup municipal considera que ha de ser el batlle qui “pagui de la seva butxaca” les costes judicials imposades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) després del procés judicial iniciat pel mateix partit taronja per “haver vulnerat la neutralitat institucional de l’Ajuntament de Terrassa”. La regidora Isabel Martínez considera que “els ciutadans no han de pagar amb els seus diners la irresponsabilitat i temeritat del govern municipal”.

Martínez ha recordat que el novembre de 2019 Ciutadans ja va exigir la “retirada de simbologia independentista” de la façana de l’Ajuntament (en realitat era una pancarta que demanava la llibertat dels presos polítics) i davant la “reticència de Ballart per complir amb la legislació vigent i garantir la neutralitat dels espais públics incoem una demanda”. La sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va desestimar el recurs d’apel·lació interposat per l’Ajuntament de Terrassa i li va imposar al Consistori el pagament de les costes causades, amb el límit de la quantitat de 1.000 euros.

Per tot això, el partit liberal a Terrassa portarà al ple municipal del mes de març (que tindrà lloc el pròxim divendres 25 de març) la petició que sigui l’alcalde “qui pagui les costes com a privat, directament responsable de l’administració”, si bé, deixa l’opció que “sense perjudici ho repercuteixi a ERC” (que era qui tenia el cartell penjat a la finestra del seu despatx municipal). Aquesta proposta de resolució se suma quatre més que Ciutadans portarà a debat, com són la creació d’un rebost solidari de roba a Terrassa, l’adquisició d’habilitats d’autoprotecció davant agressions, la reformulació de l’espai de ‘Terrassa Cooperativa’ i, finalment, la sol·licitud de concreció sobre la gratuïtat de l’escolarització del període de 0 a 3 anys.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tano a març 21, 2022 | 18:51
    Tano març 21, 2022 | 18:51
    Aquests "Ciudagramos" estan torrats del terrat.

Nou comentari

Comparteix