MónTerrassa
Es constitueix el Comitè Organitzador de Terrassa de Primàries Catalunya

Aquest dimarts tindrà lloc la primera reunió del Comitè Local Organitzador (CLO) de Terrassa que, format per representants de diverses entitats i per persones a nivell individual, portarà el timó de l’organització de Primàries Catalunya a Terrassa. Primàries Catalunya és una iniciativa innovadora que pretén canviar el sistema pel qual s’escullen els candidats per ocupar els càrrecs de regidors i d’alcalde als diferents ajuntaments de Catalunya. A diferència dels partits tradicionals en els quals, a través d’un sistema de primàries, escullen els seus candidats a partir d’una llista proposada i aprovada per les cúpules de cada partit, Primàries Catalunya aposta per la participació dels ciutadans en la confecció d’aquestes llistes.

Tothom pot participar-hi i tothom pot ser, si ho desitja, candidat. Només cal inscriure’s a la llista d’electors de Primàries Catalunya. Qui, a més, desitgi formar part de la llista, haurà de fer una segona inscripció a la llista de possibles elegibles. El dia 2 de febrer es faran aquestes eleccions que confeccionaran la llista definitiva de Primàries Catalunya i que es presentarà a les properes eleccions municipals.

El CLO de Terrassa és el responsable de l’organització d’aquestes eleccions primàries i ha de posar els mitjans

perquè es puguin tirar endavant amb totes les garanties. Les principals tasques que haurà d’afrontar seran:

– Assegurar que hi ha un nombre d’electors suficient per garantir que la llista definitiva representi el màxim de sensibilitats de tota la ciutadania de Terrassa

– Treballar per tal que hi hagi candidats suficients per omplir la llista electoral i que aquesta sigui el màxim de transversal possible per tal que la seva feina posterior, a l’ajuntament, pugui afrontar els reptes d’un equip de govern abocat a resoldre les qüestions que tota la ciutadania pugui plantejar.

– Donar suport a la confecció del programa electoral, que haurà de ser redactat pels candidats que surtin d’aquest procés de Primàries

– Vetllar per tal que tot el procés compti amb el suport tècnic, personal i legal necessari perquè aquest procés de Primàries sigui completament transparent.

– Coordinar els diferents actors necessaris per tirar endavant un projecte d’aquesta envergadura.

Actualment, i amb el suport de Terrassa per la Independència · Assemblea Territorial de Terrassa, ja està en

marxa el sistema d’inscripció com a electors i com a candidats. Qui hi estigui interessat, pot trobar més

informació o inscriure’s de manera telemàtica al web. En aquesta primera etapa, el CLO de Terrassa està format per representants de les tres entitats que, de moment, donen suport a aquest procés: Terrassa per la Independència, Demòcrates de Catalunya i Solidaritat Catalana per la Independència i diverses persones a títol individual. Aquest CLO treballarà per incorporar-hi altres persones i associacions que el facin més divers i obert.

Nou comentari

Comparteix