MónTerrassa
Els Comuns presenten una proposta de resolució amb reivindicacions feministes
  • CA
Presentació de la candidatura de Terrassa en Comú, amb Ada Colau
Presentació de la candidatura de Terrassa en Comú, amb Ada Colau | Cristóbal

Les reivivindicacions de la vaga feminista no només s’han de plantejar el 8 de març,sinó que han d’estar presents en les polítiques que realitza el consistori durant tot l’any. Per aquesta raó, Terrassa en Comú presenta una proposta de resolució en suport al Manifest de la Vaga Feminista 8 març a Catalunya així com per portar les seves demandes a les institucions municipals concretades en una sèrie d’acords.

En aquest manifest, elaborat pels moviments feministes, se citen desenes de reivindicacions que han estat consensuades per centenars de dones diverses que s’han estat reunit des de fa mesos i que han aportat les seves experiències de lluita. Les reivindicacions expressades aporten prioritats sobre moltes àrees en les que dones molt diferents s’han posat d’acord per fer front a les estructures opressió patriarcal des de la sororitat.

La proposta inclou set acords que demanen donar suport al manifest; realitzar una avaluació de les contractacions pagades per l’ajuntament que es realitzen en sectors feminitzats i de cures i comparar-les amb sectors masculinitzats per igualar les condicions salarials i evitar condicions de precarització; expressar el rebuig del ple vers les manifestacions públiques contra la despenalització total de l’avortament així com expressar el suport a la seva legalització, incloent-hi les menors d’edat, i cobertura gratuïta en el sistema de la sanitat pública; assegurar que tot l’alumnat de la ciutat participarà en un programa per la diversitat sexual i afectiva així com en un de co-educació abans de finalitzar l’educació obligatòria; assegurar la paritat tant en els testimonis, com en les xerrades i les cites per la recuperació de la memòria històrica, donant protagonisme de les dones i de les seves lluites i vetllar per la representació de les dones migrades, amb capacitats diverses, LGTBiQ, racialitzades i llegides com a musulmanes en el personal contractat de la institució.

Davant aquesta marea de força, pensament i canvi que representa la Vaga Feminista, i que omple les places i els carrers, les institucions “hem d’estar a l’altura”, apunten els Comuns. “Hem d’incorporar canvis, amb urgència, sense excuses, sense dilacions i amb compromís polític i pressupostari”, asseguren des de TeC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa