MónTerrassa
Cs reclama “reformular” la fira de Terrassa Cooperativa
  • CA

Ciutadans reclama que la plataforma Terrassa Cooperativa es “reformuli” de dalt a baix. El motiu? El partit taronja considera que l’espai ha quedat totalment “desvirtuat” perquè gairebé un 25% dels participants a la darrera edició de la fira d’economia social i solidària eren “administracions o entitats vinculades a l’administració pública”. En aquest sentit, crítica que aquesta excessiva presència d’empreses, entitats i cooperatives estretament relacionades amb l’Ajuntament o alguna altra administració catalana fa que “el paper de la societat civil a l’àmbit de l’economia social i solidària” quedi totalment invisibilitzat o esbiaixat.

Per aquest motiu, el grup municipal de Ciutadans presentarà en el pròxim ple municipal del mes de març a l’Ajuntament de Terrassa una proposta de resolució en què es plantegi la necessitat de canviar i adequar l’espai de Terrassa Cooperativa a la realitat terrassenca. A més, pel regidor David Aguinaga, hi ha també un problema de fons relacionat amb el cost econòmic. “L’Ajuntament de Terrassa està abocant molts recursos a l’economia social i solidària”, ha dit i ha posat com a exemple paradigmàtic, amb un to crític, “els 400 mil euros que s’han invertit en el condicionament de l’espai de l’Era de la Muntanyeta“. Des de Cs creuen que és el moment d’establir “criteris específics de caire econòmic que justifiquin la presència de les entitats a la Fira d’Economia Social i Solidària”, i també aposten per “limitar la presència d’organismes municipals”.

L’any 2021 la fira va poder tornar a celebrar-se de manera presencial, després que la pandèmia ho hagués impedit l’any anterior. Ho va fer a finals del mes de novembre i va comptar amb més de 50 parades informatives d’empreses i entitats, que es van repartir entre la plaça Vella, el carrer de la Unió, carrer Major i la plaça Salvador Espriu. A més, la jornada va comptar amb activitats, tallers i concerts, per animar a la ciutadania a acostar-se i interessar-se pels projectes que s’estan duent a terme a la nostra ciutat relacionats amb l’economia social i solidària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa