MónTerrassa
Terrassa tindrà un equipament destinat a l’economia social i solidària
  • CA
Isaac Albert i Pep Forn en l'acte de presentació del futur equipament
Isaac Albert i Pep Forn en l’acte de presentació del futur equipament | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Dos edificis i un gran espai exterior amb més de 1.000 metres quadrats en un entorn privilegiat. No estem parlant d’una nova promoció immobiliària sinó del futur equipament d’Economia Social i Solidària de Terrassa. El lloc escollit és sens dubte privilegiat i emblemàtic: La Muntanyeta del Parc de Vallparadís. Infrautilitzada després del tancament del restaurant, l’Ajuntament de Terrassa hi ha trobat un ús molt desitjat i llargament reclamat per a les entitats i membres del Consell Municipal d’ESS.

Aquest dijous, els regidors d’ESS i Promoció Econòmica, Pep Forn i Isaac Albert respectivament, juntament amb representants de partits i entitats, han presentat un projecte “pensat i dissenyat en benefici de la ciutadania. Un projecte de ciutat, on els valors de l’economia social i cooperativa podran desenvolupar els fonaments de la Terrassa de futur i també del present, per reactivar l’economia després d’aquesta forta crisi i que donarà una empenta al territori”, ha manifestat el tinent d’alcalde, que s’ha mostrat orgullós perquè es tracta de “propostes nascudes des de l’autoorganització, sense afany de lucre i amb benefici social“. La Muntanyeta vol convertir-se en un pol d’atracció de l’economia social i fer de Terrassa un referent en aquest sector.

L'edifici es troba ubicat en un turó al Parc de Vallparadís, a la zona de la piscina
L’edifici es troba ubicat en un turó al Parc de Vallparadís, a la zona de la piscina | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

La irrupció de la Covid-19 va aturar just ara fa tres mesos la presentació pública de l’equipament, i la Covid-19 ha estat qui li ha donat encara més sentit al seu naixement. Malgrat que també la pandèmia ha fet que el pressupost destinat primerament a fer el projecte executiu s’hagi fos, això no ha fet que el govern deixés la idea “amagada al calaix”. “La nostra voluntat és tirar-ho endavant amb els recursos propis de l’Ajuntament, l’any vinent començar les obres i a finals del 2022 que ja estigui en funcionament”, ha destacat Forn, que ha destacat el cost de rehabilitar l’edifici i iniciar l’equipament es calcula en prop de 400 mil euros.

Aquest equipament té sobre la taula tres reptes: promocionar l’economia social i solidària a la nostra ciutat; enfortit el teixit d’empreses i entitats ja existent; i fomentar noves iniciatives. Per aquest motiu, cadascun dels tres espais tindrà diverses funcions totes interrelacionades. Encara amb el disseny funcional per acabar de polir, sí que el Consell Municipal i Consistori consideren que La Muntanyeta haurà de tenir servei d’assessorament i formació, acollir tallers i xerrades, un servei obert de les activitats i projectes del Parc de Vallparadís, sales polivalents, despatxos per a les entitats i una zona de coworking, un magatzem, una cafeteria per a les entitats i ciutadans, i un espai ideal per acollir fires de segona mà o de productes de proximitat. I perquè tot funcioni de manera independent i productiva, el govern aposta per “un model de gestió mixt entre les entitats d’economia social i els serveis municipals”.

Interior de l'edifici principal de La Muntanyeta
Interior de l’edifici principal de La Muntanyeta | Lluïsa Tarrida
Representants de partits i entitats satisfets per la posada en marxa del projecte
Representants de partits i entitats satisfets per la posada en marxa del projecte | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa