MónTerrassa
El cartell “Llibertat Presos Polítics” del despatx d’ERC a l’Ajuntament, despenjat
  • CA

Ha estat més ràpid que l’AVE a màxima velocitat. El cartell “Llibertat Presos Polítics” situat a la façana del despatx d’ERC a l’Ajuntament de Terrassa s’ha despenjat aquest matí. El Jutjat havia donat un marge de 48 hores a l’alcalde Jordi Ballart per retirar-la pancarta d’ERC de la façana de l’Ajuntament. Ciutadans s’ha apuntat el mèrit i ès qui ho ha fet públic.

Jordi Ballart ha reblat aquest matí a preguntes de Canal Terrassa que “l’Ajuntament sempre respecta la llei.” Ballart considerava que la pancarta, segons un informe municipal, i en estar situada en la finestra d’un partit, s’emmarcava dins de la llibertat d’expressió. “Però acatem la decisió del jutge. En cap cas volem que una pancarta sigui una font de conflicte”. Per la seva part, ERC ha matisat que no han estat ells els qui l’han retirat, sinó l’Ajuntament.

El portaveu taronja, Javier González, recordava que el seu grup va sol·licitar aquestes mesures cautelars en el contenciós interposat per a defensar “la neutralitat de les institucions públiques. El responsable local de Cs ha insistit a criticar que en tot aquest procés l’alcalde “fa costat a aquells que van intentar trencar la convivència de tots en 2017 i que han promès que el tornaran a fer”.

La jutge diu que “les institucions públiques, a diferència dels ciutadans, no gaudeixen del dret fonamental a la llibertat d’expressió”, a més que “estan obligades a retirar aquests elements i tenen el deure de vetllar perquè no tornin a ser instal·lats” en tot moment, no només en període electoral. Destaca que la col·locació de la pancarta d’ERC “no se sosté formalment en cap acord” i la seva retirada no suposa “cap pertorbació greu per als interessos generals o de tercers”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa