MónTerrassa
Doncs Ballart no pagarà la multa que pretenia Cs Terrassa
  • CA

L’alcalde Jordi Ballart no pagarà la multa que pretenia Cs Terrassa. El ple no ha aprovat una iniciativa dels taronja. El Grup municipal de Ciutadans ha presentat al ple municipal de març la proposta de resolució “Exigència d’indemnitat del patrimoni per vulnerar la neutralitat del Consistori”. Cs pretenia que l’alcalde Jordi Ballart pagui la multa de la pancarta de suport als presos polítics. ERC era qui tenia el cartell penjat a la finestra del seu despatx municipal.

El grup municipal considera que ha de ser el batlle qui “pagui de la seva butxaca” les costes judicials imposades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) després del procés judicial iniciat pel mateix partit taronja per “haver vulnerat la neutralitat institucional de l’Ajuntament de Terrassa”. La regidora Isabel Martínez considera que “els ciutadans no han de pagar amb els seus diners la irresponsabilitat i temeritat del govern municipal”.

Martínez ha recordat que el novembre de 2019 Ciutadans ja va exigir la “retirada de simbologia independentista” de la façana de l’Ajuntament (en realitat era una pancarta que demanava la llibertat dels presos polítics) i davant la “reticència de Ballart per complir amb la legislació vigent i garantir la neutralitat dels espais públics incoem una demanda”. La sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va desestimar el recurs d’apel·lació interposat per l’Ajuntament de Terrassa i li va imposar al Consistori el pagament de les costes causades, amb el límit de la quantitat de 1.000 euros.

Què en pensen els partits

Meritxell Lluís (Junts): Només ha intervengut per dir que votaria en contra.

Javier García (PSC): “Treu un tema que no ès menor: si la ciutadania ha de pagar les males decisions dels polítics.” En aquest cas., “jo crec que hauria d’assumir-ho ERC, no Ballart”.

Lluïsa Melgares (portaveu Tot per Terrassa): “Isabel Martínez, vostè fa una interpretació “torticera” de la situació. No entraré en el fons.”

Ona Martínez (ERC). “Esquerra vam actuar bé i com pertocava”. La portaveu s’ha preguntat fins on arriba la neutralitat de les institucions. “Totes tenen posicionaments, uns moleste i uns altres, no”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa