MónTerrassa
Álvarez de Toledo denigra l’1-O: “Va ser un referèndum xenòfob”
  • CA

La portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, ha dit aquest dissabte que l’1-O es va celebrar a Catalunya “un referèndum xenòfob” contra el qual el 8 d’octubre d’aquell any “milions de constitucionalistes catalans” es van aixecar. De Toledo ha fet aquestes manifestacions en un acte de Societat Civil Catalana (SCC) organitzat a La Pedrera de Barcelona en record de la manifestació unionista del 8 d’octubre del 2017 on, entre d’altres, hi ha participat l’exprimer ministre francès Manuel Valls.

De Toledo ha dit que aquell 😯 del 2017 es van trencar diversos mites, el primer és que “el constitucionalista català és un individu estrany, el veí solitari de l’escala, un ésser marginal”. Segons la diputada del PP, la manifestació va demostrar el contrari, que els constitucionalistes són “una majoria social” a Catalunya. A banda, De Toledo ha manifestat que el segon mite que va caure és el de l’autodeterminació, “la fal·làcia que existeix un brut perímetre que impedeix a un senyor de Múrcia decidir i opinar sobre els assumptes de Catalunya”.

La política popular ha demanat la unitat dels partits unionistes i ha defensat que el “constitucionalisme” sigui “una política” i no una “urgència”. Per això, ha assenyalat, cal treballar en tres eixos: “llei, un pla i unió”. De Toledo ha enviat també un missatge al PSC perquè doni suport a la moció de censura de Cs contra Quim Torra. “No hi ha una zona franca entre la civilització i la barbàrie i cap matís ideològic justifica que Cs i PP no sumem esforços”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa