MónTerrassa
Albert: “Si volem una Terrassa millor i neta, hem d’apujar impostos”
  • CA
Isaac Albert, tinent d'alcalde i portaveu d'ERC a Terrassa
Isaac Albert, tinent d’alcalde i portaveu d’ERC a Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Isaac Albert, primer tinent d’alcalde, es mostra content d’haver aprovat els pressupostos i les ordenances, tot i que reconeix a Món Terrassa que apujar taxes ja sabien que seria discutit i debatut i criticat. “Ho hem explicat. I que el PSC ens critiqui no ens sembla gens bé. Perquè ells han governat i saben que falten recursos, i ho dic també perquè els socialistes en l’últim any de mandat van augmentar els impostos, i ho van fer per necessitat i perquè els números eren els que eren. Si haguessin pogut no haurien tocat res”, afirma.

El líder d’ERC és contundent quan diu “a sis mesos d’unes eleccions no poses més pressió fiscal si no és imprescindible. I el PSC va fer-ho. Nosaltres hem hagut de pujar les taxes per a fer front als compromisos que havia adquirit el partit socialista, clars, legítims i diàfans. Entenc la crítica de la ciutadania, i que no agradi tenir més impostos, però Terrassa es manté en la franja baixa pel que fa a les grans ciutats. I té molt a veure amb la ciutat que tens”. I en aquí no se n’amaga quan diu que “si està bruta i mal mantinguda és per no disposar de més recursos per fer la feina. I hem d’explicar que els impostos permeten fer les coses. I és cert que la pressió fiscal s’ha d’adaptar a la realitat del municipi”. En aquest sentit, posa de manifest que la inversió per habitant a Terrassa se situa per sota de la mitjana de Sabadell (1.100 ells i 960 nosaltres). “I les dues ciutats no tenen tantes diferències. Tenim els pressupostos d’esports i de cultura més baixos de les grans ciutats. Se li ha de dir a la ciutadania. Amb una fiscalitat baixa fas una societat de valor baix”.

El regidor explica “que si algú es vol comprar un pis fora de Barcelona primer mira a Sant Cugat, i va buscant després a Cerdanyola, a Sabadell i en darrer terme, a Terrassa. Som els últims i creixem de manera insostenible. Hi ve a viure gent que té unes necessitats que porten més despesa que ingressos”.

Sobre aquest tema, el lliga amb l’atur. “Que Terrassa tingui més atur no és un fet natural. No és un llamp que va caure un dia i va fer que fóssim així. Respon a unes actuacions polítiques. Si vols mantenir el ritme de projectes, fer habitatge, fer més polígons, apostar per la gratuïtat de l’autobús fins a l’Hospital, tenir-ho tot neu i polit, et cal una fiscalitat que hi doni resposta. I sé que no agrada pagar impostos, que és un discurs perdut, però des de la nostra responsabilitat, hi ha capacitat de millora i d’obtenir més ingressos. I això es concreta en una ciutat millor. Hi ha partits que han fet política amb la fiscalitat, i han construït una ciutat de baix valor i amb problemes estructurals que la gent visualitza”, sentencia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa