x
Roger Torrent, durant l’acte de campanya d’ERC a Terrassa | R.R.

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha participat en un dels actes finals de campanya de les eleccions espanyoles a Terrassa, des d’on ha volgut aprofundir el que per ell significa la República: “Som republicans perquè entenem que és la millor eina d’ajudar la gent d’aquest país, especialment a aquells que ho passen pitjor. La república no és només un canvi de banderes, sinó que són hospitals, escoles, infraestructures, possibilitats. És la comunitat que volem construir entre tots”. Torrent ha insistit en que aquest sistema polític és també una eina de “cohesió sociall”, i ha recordat l’ocasió que tenen els republicans i independentistes de guanyar per primer cop a Catalunya unes eleccions estatals. “Diumenge veurem als telenotícies un mapa d’un color l’Estat espanyol, i un altre de groc a Catalunya, teixida de groc d’esperança, antifeixista, republicà i feminista”, ha exclamat.

Per al president del parlament, el 28-A seran unes eleccions on ERC pot “aturar els peus al feixisme i a l’extrema dreta”. Un dels objectius que té la formació republicana és “condicionar la nova fase política que s’obrirà a l’Estat espanyol i tenir una mesa de diàleg per poder resoldre el conflicte polític”, a més d'”aturar un govern entre Sánchez i Rivera”. “Només si nosaltres som forts, ells no sumaran i formaran un nou govern del 155. O ens governen des de la repressió o el vot de la llibertat. Aquestes eleccions només van d’això”.

El president del parlament català ha tornat a criticar la repressió que viuen els partits polítics independentistes. “Des de Companys a Junqueras, de Macià a Rovira, tants i tants altres que han patit l’acarnissament d’un Estat que no volia aquesta transformació social per la qual treballem. No és fàcil conviure amb la repressió, veure amics entre reixes. Però malgrat la repressió, els diem a tots que no canviarem perquè no hem canviat mai. No desistirem”. Torrent ha finalitzat la seva compareixença amb dues mencions a Oriol Junqueras. La primera: “Junqueras em va dir a Soto del Real: “Davant d’aquestes eleccions, foteu el favor de guanyar aquestes eleccions”. I la segona, que ha despertat una forta ovació: “Us imagineu la cara que posaran els que ens volen derrotats quan vegin l’Oriol Junqueras recollir al Congrés l’acta de diputats? Amb el somriure dels guanyadors d’orella a orella. Perquè diumenge guanyarem.

Marta Vilalta, portaveu d’ERC al Parlament de Catalunya, ha tornat a criticar la “ciminalització i repressió” de l’Estat espanyol. “Hem viscut moments complicats, però hem de saber aprofitar les oportunitats que tindrem. I els dies que venen ens brinden oportunitats”. Vilalta ha fet una crida “a la democràcia, a guanyar a les urnes, allà on l’independentisme és més fort”. La portaveu al parlament de Catalunya ha demanat “vots contra la repressió i a favor del compromís amb el país”. “El 28 d’abril i 26 de maig podem començar a construir la República des de la base. Tenim dues oportunitats i no les podem desaprofitar“, ha afirmat Vilalta, que ha demanat suport per tal que, per primer cop a la història, un partit independentista guanyi a Catalunya les eleccions espanyoles.

Isaac Albert, candidat a les eleccions de Terrassa, ha denunciat l'”anomalia” d’un acte on hi mancaven el cap de llista d’ERC al Congrés, l’Oriol Junqueras, i el cap de llista pel Senat, Raül Romeva. “No poden estar aquí per la repressió de l’Estat. Una abraçada per tots els presos i preses i exiliats polítics. L’últim dia que vaig poder parlar amb l’Oriol a la presó de Lledoners, em va dir, rient, una frase colpidora: “Jo no estic a la presó perquè la gent em plori, estic a la presó per seguir lluitant, per treballar per guanyar. Perquè em recordeu, però perquè no perdeu la força per seguir lluitant per la ciutat i pel país. Perquè això va de democràcia, de drets, de llibertat”.

x
Isaac Albert, durant la seva compareixença en un acte d’ERC a Terrassa | R.R.

!--akiadsense-->

“En democràcia, en drets, en llibertat, no hi ha terme mig. La dreta extrema i l’extrema dreta trobarà un mur de dignitat que els deixarà en evidència”, ha apuntat Albert, que ha reivindicat que Terrassa, una “ciutat progressista que històricament ha lluitat pels seus drets civils i socials, amb pancartes i corrent davant dels grisos”, ha de ser un actor protagonista “en la construcció d’un mur de dignitat, no de renúncia”. El candidat terrassenc ha refermat la importància de Terrassa com una de les principals ciutats del país. “Sense Terrassa no hi ha llibertat ni República. Som la candidatura del 80% del país. Estem aquí per construir barri, ciutat i país. Hem de decidir el 28-A i el 26-M. Els de sempre, els de l’immobilisme, els de la ciutat en blanc i negre, o els del progrés, de renovació, de la ciutat en color, de l’impuls de la ciutat i de la República des del territori”, ha afirmat.

La candidata al Senat uruguaiana Ana Surra, catalana d’adopció, ha fet una crida en defensa dels immigrants, com ella, i dels seus drets. “Nosaltres som persones. Jo em vaig adonar que era migrant quan vaig venir aquí i vaig veure que necessitava papers per demanar una feina. Abans era una persona normal i corrent. A Europa han inventat una telenovel·la, de que hem vingut a treure la feina a la gent, a canviar la cultura i fisonomia del país, i així treuen vots dels desinformats. Però els que estan informats tampoc donen veu al tema. Els partits de la dreta diuen que no ens volen, però ens exploten i juguen amb això per rebaixar els salaris als d’aquí”, ha explicat Surra, que ha agraït a ERC la confiança dipositada, i que li va permetre arribar al Congrés. “Vaig tenir l’honor de ser una de les 180 diputades que va fer fora el govern corrupte de Rajoy“, ha afirmat Surra, que ha criticat l’ús que fan els partits de dretes del tema dels immigrants. “En els partits de la dreta no només no tenen candidats nascuts fora, sinó que estan en contra de l’efecte migratori”, ha assegurat.

Surra ha reclamat major empatia amb un efecte, el migratori, que passa “des que el món és món” per diversos efectes. L’uruguaiana ha afirmat que no vol ser una excepció, sinó que vol ser la primera de moltes persones immigrants que participin a les llistes municipals, autonòmiques i estatals. “Per parlar per moltes persones d’aquest país que si que ens deixen tenir veu. Només nosaltres, treballant i fent polítiques, en favor dels drets dels ciutadans, podem empoderar-nos i adquirir drets”.

Gerard Gómez, per la seva banda, ha advertit dels “perills” d’un possible pacte amagat entre el PSOE i Ciutadans. “Us imagineu l’Arrimadas de Ministra de Defensa amb l’exèrcit al seu poder? O Ciutadans al poder de TV3?”. El periodista ha reivindicat la necessitat d’anar a votar per fer una muralla contra “l’extrema dreta i els còmplices que volen retallar els nostres drets”. “Els altres sempre són els del no, els del blanc i negre. Nosaltres som els del sí, els del groc. Nosaltres no deixarem que el Partit Socialista, que són uns traïdors, ens donin lliçons de res!”, ha sentenciat.

Comentaris

  Portuguez Abril 25, 2019 | 18:43
  Torrent já optou por não resistir à opressão há muito tempo.
  Ramon Abril 25, 2019 | 20:05
  La independència era difícil. Però el seguidisme d'ERC l'ha feta impossible. Hauríem d'haver trencat amb aquests traïdors ja el 9N.
  No oblidem Abril 26, 2019 | 07:50
  Torrent... gràcies a la teva traïdoria del dia del ple nostre triomf del 21D va quedar desfigurat. Ja pots dir el que vulguis però això no té perdó.
  vendetta Abril 26, 2019 | 09:01
  de lo de la independència nada no?? colla de botiflers el diumenge u trovareu
  Català Abril 26, 2019 | 17:02
  El vicepresident, Pere Aragonès, ha exposat al Financial Times que "reconeixem que hi ha un conflicte que necessita una solució política", i ha assegurat que la independència ara és un objectiu a llarg termini pel qual ERC necessita generar més suport a Catalunya.

Nou comentari