MónTerrassa
L’acord per a la protecció dels centres educatius, tombat
  • CA

L’Acord de Junta de Portaveus per a la protecció dels centres educatius, proposada pel PSC, va ser rebutjada amb els vots en contra de TxT i ERC.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Des de l’inici de l’any hi ha hagut un important augment de robatoris i entrades amb força als centres educatius de la ciutat. Aquestes intrusions han provocat desperfectes a les instal·lacions i la sostracció de material informàtic, especialment les dotacions enviades pel Departament d’Educació dins del Pla d’Educació Digital de Catalunya. Aquest Pla dóna resposta a la transformació digital dels centres i a l’equitat educativa i està dotat amb una important quantitat de tablets i ordinadors per a Mestres i alumnes. L’objectiu d’aquest robatoris és la sostracció d’aquests dispositius i en alguns centres ha suposat la pèrdua d’una gran quantitat d’aquest material. Aquesta situació ha obligat als equips docents a reduir la utilització d’eines tecnològiques a la seva programació curricular.

Entre el 8 de Gener i el 20 Febrer s’han comptabilitzat prop de 20 incidències en centres educatius entre robatoris i entrades amb força, en alguns casos hi ha escoles que en un mes han patit fins a tres entrades i han perdut gran part del seu material informàtic. En tots els casos els mecanismes de seguretat activa i passiva dels edificis educatius no han estat suficients per a impedir els robatoris. Tampoc la detenció de diferents persones ha suposat una millora de la situació. Amb tot, aquests robatoris i destrosses a les escoles està creant una gran preocupació a totes les comunitats educatives de la ciutat. Per tots aquests motius, es proposa a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa l’adopció dels següents:

ACORDS

Primer.- Establir un pla específic de seguretat i protecció a tots els centres educatius coordinat amb la policia municipal i Mossos d’Esquadra.

Segon.- Estudiar la possibilitat de la presència temporal de seguretat privada en els moments que el centre educatiu no tingui presencialitat educativa.

Tercer.- Augmentar i adequar a la situació actual, els elements de seguretat passiva i activa dels edificis educatius. Quart.- Demanar al Departament d ́Educació l ́agilització dels tràmits per a la reposició del material sostret.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa