MónTerrassa
Abstenció de Cs als pressupostos per responsabilitat institucional en la lluita contra la Covid
Els regidors de Ciutadans David Aguinaga i Javi González
Els regidors de Ciutadans David Aguinaga i Javi González | Cs Terrassa

!--akiadsense-->

Cs s’abstindrà aquest dimarts en les votacions als pressupostos municipals de 2021 per responsabilitat institucional i per “contribuir a la unitat política en la lluita contra la Covid-19”, ha anunciat el portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González. El regidor ha matisat que “en circumstàncies normals hi ha elements que farien molt difícil facilitar l’aprovació a l’equip de govern, però per desgràcia no estem en una situació normal i queda molta feina per fer l’any vinent”. González ha assenyalat la seva satisfacció perquè els comptes de 2021 incorporen algunes contribucions de la formació taronja, encara que ha advertit que “hi ha crítiques i qüestions sense resoldre”, per la qual cosa “vigilarem perquè les partides es gestionin de manera eficient, centrant sobretot l’atenció a pal·liar les conseqüències de la pandèmia i reactivar l’economia”.

Javier González ha destacat entre els principals objectius de Ciutadans que “els pressupostos de 2021 siguin un pla de xoc per a sortir d’aquesta crisi” i “posar els fonaments perquè els pressupostos a partir de 2022 signifiquin un autèntic rellançament econòmic de Terrassa”. El portaveu ha mostrat, a més, la seva “preocupació” perquè “hi ha més de 3 milions d’euros retinguts pendents dels fons que han promès tant la Unió Europea com el Govern”. A més, ha advertit que l’equip de govern “tindrà més capacitat de despesa que en 2020 i no podrà excusar-se per a no assignar recursos a prioritats importants”.

Per part seva, el regidor David Aguinaga ha criticat aspectes relatius a Educació i Promoció Econòmica. En aquest sentit, ha qualificat d'”exorbitant, injustificat i discriminatori” que el consistori hagi avançat a la Generalitat 2,2 milions d’euros per a finançar la construcció de l’institut-escola Sala i Badrinas “en detriment d’altres problemes més prioritaris com la segregació escolar a la ciutat”. Aguinaga també ha mostrat la seva disconformitat amb “la caiguda de 60.000 euros en la partida per a Formació Professional i Cicles Formatius”, el retard del pla director de Comerç, i la falta de recursos per a la piscina de Vallparadís o “sectors que han estat dels més afectats per les restriccions durant la pandèmia, com l’hostaleria i les guarderies (ja que ha tancat 5 a la ciutat amb la pèrdua de 143 places)”.

Els responsables del Grup Municipal s’han felicitat per la incorporació d’inversions impulsades per Cs, com els 1,5 milions d’euros per a posar al dia els polígons industrials, i la mateixa quantitat per a la millora i digitalització dels serveis d’informació de l’Ajuntament, que segons González, han de ser “un motor d’innovació i canvi tecnològic”. En aquest camp, el portaveu ha ressaltat que el juny vinent Terrassa serà una de les seus del Mobile World Congress, així com “la importància que Terrassa sigui un banc de proves per a noves tecnologies al servei de la societat i l’administració”.

Finalment, González ha afirmat que Cs “donarà un vot de confiança al govern perquè al gener es resolguin temes pendents com les ajudes per a millorar la ventilació en hostaleria i les guarderies” i que la seva formació vetllarà per “el compliment de la promesa d’augmentar la plantilla de la Policia Municipal en els pròxims tres anys i perquè es compleixen els terminis d’urbanització del futur Parc de la República”. No obstant això, ha criticat que els 3 milions d’euros per a neteja “no són una inversió extraordinària, sinó que anem amb dos anys de retard”, així com “la pràcticament nul·la inversió en habitatge social, les insuficients partides en manteniment urbà i en l’àmbit de salut”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa