MónTerrassa
El 2021 guanyem la carrera a la Covid-19
  • CA

El pressupost de l’ajuntament per a 2021 és un conjunt de mesures que pretenen ser el veritable pla de xoc que aquesta ciutat necessita. No obstant això, tenim raons per a dubtar que aquests pressupostos siguin la millor palanca per a ajudar el teixit productiu a crear riquesa, al fet que l’ajuntament sigui motor d’innovació i perquè, en definitiva, ajudem els nostres veïns a superar la crisi més gran que les actuals generacions possiblement viuran mai, la pandèmia provocada per la SARS-*CoV-2.

Des de Ciutadans pensem que l’àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la ciutat té un especial protagonisme i que, amb projectes a cavall amb l’àrea de Serveis Generals, per a 2021 donaran resposta a necessitats plantejades pel meu grup com és la millora dels polígons industrials (invertint un milió i mig d’euros), la digitalització del mateix ajuntament amb una quantitat similar i la creació d’un fòrum tecnològic de la mà del Mobile Week Catalunya 2021. La creu era, és i continuarà sent el comerç, sense voluntat de desenvolupar un pla estratègic tal com reflecteix la proposta del nostre grup que va ser aprovada i que segueix pendent d’execució. Acompanyant al comerç, a l’oci nocturn, als bars i a l’hostaleria en general amb mesures de Ciutadans pendents també d’executar per a ajudar al sector i al seu col·lectiu majoritari, els autònoms.

En relació amb la neteja -una de les principals preocupacions dels ciutadans-, l’equip de govern tracta de ressaltar que la inversió en 2021 serà històrica, quan simplement posen en execució amb un any de retard el que una consultora va aconsellar en 2019: l’increment anual de les inversions en tres milions d’euros de manera sostinguda. Hi ha un programa general d’inversions que torna a contemplar el desenvolupament del Parc de la República, una acció que seguirem molt de prop perquè la seva finalització sigui una realitat en 2023. La Policia Municipal serà objecte també d’una important posada al dia en recursos materials i humans, encara que de manera dosificada, pel que tenim raons per a posar en quarantena el compromís polític amb la situació del servei fins a 2023. Quant al manteniment urbà en general, els vam obligar a reconèixer en l’últim ple municipal que hi ha retallades importants, i pensem que no han aprofitat la flexibilització fiscal del Ministeri d’Hisenda i la ciutat el pagarà en deteriorament de l’espai públic.

En l’àmbit social cal destacar que gràcies a una proposta de Ciutadans es va veure reforçat el servei de protecció a les dones víctimes de violència de gènere. En relació amb el feminisme, l’equip de govern pretén portar endavant en 2021 la nostra iniciativa de reconeixement del lideratge de la dona. Però no podem deixar de costat les crítiques perquè en temes socials i de drets com l’habitatge seguim a la cua dels municipis que sí que s’han pres seriosament l’adquisició i construcció d’un parc de lloguer a preu assequible, o que no han tingut prejudicis a l’hora de posar-se d’acord amb la SAREB o amb privats per a ampliar el parc social.

En aquest escrit no hi ha espai per a detallar totes les partides significatives com les que tenen a veure amb l’esport, les rieres, la salut…, encara que sí que mereixen un esment especial les escoles infantils, perquè ja han tancat cinc escoles bressol durant aquesta crisi i unes altres segueixen pendents d’un fil. Des de Ciutadans no les oblidem i continuem insistint que una línia d’ajudes és condició necessària per a la supervivència d’aquest servei públic.

El grup municipal de Ciutadans ha contribuït en els pressupostos per a 2021, sobretot amb la millora de les condicions en les quals treballa el teixit productiu i recolzant les mesures socials, i tractant de ser útils a la ciutat amb iniciatives centrades en la lluita contra els efectes de la pandèmia. No obstant això, tenim molts dubtes que aquests pressupostos siguin l’autèntic pla de xoc que Terrassa necessita per a sortir de la crisi si la gestió de l’actual equip de govern no se centra a guanyar-li la carrera a la COVID-19 i si no arriben els fons promesos per part de la Generalitat, l’Estat i la UE. En definitiva, l’alcalde té a les seves mans recursos extraordinaris perquè Terrassa faci un salt qualitatiu que ens col·loqui en una bona posició de cara a 2022 i 2023, per això fiscalitzarem que aquests recursos es dediquin a l’essencial i no a ocurrències: “la ciutat no està per romanços”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa