MónTerrassa
Els 10 projectes de Terrassa en salut, territori i cultura acordats amb el Govern
  • CA
La consellera Meritxell Budó amb l'alcalde Jordi Ballart
La consellera Meritxell Budó amb l’alcalde Jordi Ballart | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Aquest dijous ha tingut lloc la primera reunió de la Comissió Mixta bilateral entre l’Ajuntament de Terrassa i el Govern. Amb la presència de l’alcalde Jordi Ballart i la consellera de Presidència Meritxell Budó, així com pràcticament tots els regidors de govern de l’Ajuntament de Terrassa i els seus homòlegs de la Generalitat, la trobada ha estat clau per marcar diversos projectes estratègics per a la ciutat. “Aquesta comissió serveix per posar ordre i prioritzar. La relació és de confiança i cooperació, i si bé hi ha temes en què no coincidim, com per exemple en reclamar el canvi en la zona tarifària, sí que veiem un Govern sensible al territori i amb qui esperem poder treballar braç a braç“, ha manifestat Ballart.

La llista de temes que s’han tractat és extensa. Salut i serveis a les persones han estat però el pal de paller. En aquí s’han arribat acords en diferents equipaments. El CAP de Can Roca serà una realitat ben aviat, ja que s’ha acordat una agenda i calendari integral d’accions. Per ara, ja es troba en licitació. Un dels punts sensibles és la saturació de les urgències. Sobre això, Ballart ha volgut remarcar que tot i que els CAP sí que tenen recursos per afrontar determinats casos, la majoria de ciutadans opten per anar als dos hospitals en cas d’emergència, i per això “cal mirar com podem reforçar-les i millorar-les”. “Tenim la voluntat per les dues parts de valorar quins dispositius seran els més eficaços per contrarestar la saturació de les urgències”, ha dit.

El que sí que ja està “encarrilat” és el nou centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual. Llargament reclamat per les entitats i associacions, “hem acordat treballar conjuntament per impulsar el centre de respir. Estem amb converses amb una fundació i la idea és tirar endavant el projecte a tres bandes. No tenim encara la ubicació però si la voluntat”. I del compromís als fets. La Generalitat ha confirmat que a finals de 2020 entraran en marxa 24 noves places de la residència pública Mossèn Homs, ja que ja hi ha pressupost (prop d’1 milió d’euros) per obrir una de les plantes ara inactives.

Sobre la residència al barri de Sant Pere Nord, Ballart ha detallat que s’està barallant quina és la millor fórmula per a la seva construcció, sense un calendari fixat però si amb la voluntat de consens per tirar-lo endavant, s’està valorant si els terrenys que es tenien previstos per acollir-lo serveixen o cal buscar-ne uns altres.

Parc Audiovisual o N-150

D’altra banda, també s’ha tingut present Ca n’Anglada i l’esponjament, on Generalitat i Ajuntament s’han compromès a completar l’operació, amb un cofinançament del 50%, per urbanitzar els espais lliures i rehabilitar els habitatges necessaris. Tema delicat fins ara era la col·laboració amb l’Agència Catalana de l’Aigua. Ara, el govern municipal ha optat “per canviar els contenciosos per diàleg i cooperació, i així hem decidit impulsar el Pla director de les Rieres, en procés de licitació, i el Pla de xoc per reduir el risc d’inundacions”.

“Màxima complicitat” en la capacitat d’organitzar esdeveniments esportius o culturals de la ciutat, i amb els quals s’ha acordat garantir-ne el futur a través d’ajudes. En aquest camp, el més destacable és el Vapor Ros (encara amb el futur incert) i el Parc Audiovisual, on en aquest últim s’ha confirmat el manteniment de la subvenció que finalitzava el 2020, la qual cosa aportarà “estabilitat i solidesa al projecte de creixement i ampliació que es vol fer al Parc, amb un nou plató, més espai per a les empreses i hostaleria”, per tal de convertir-lo en un hub de producció a Catalunya.

Finalment, l’Ajuntament també ha reivindicat la transformació en via verda de la N-150. Una petició que comparteix Sabadell, i que ara, amb el Govern s’ha acordat “treballar conjuntament per la millora de la nacional”. Per això, ja està en marxa dos estudis: el primer, per millora la comunicació entre les dues cocapitals; el segon, sobre el nou traçat de la N-150.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa