MónTerrassa
Sembla que estiguem en campanya
  • CA

Últimament els mitjans de comunicació de Terrassa s’omplen de GRANS anuncis sobre GRANS projectes que ens presenten amb GRANS imatges virtuals.

L’últim GRAN anunci que ens ha fet el govern municipal és el nou barri de Can Bosch. Un barri que es farà al polígon que abans es deia Palau Nord, i que està a Can Jofresa. Però algú ha decidit que es dirà Can Bosch, que és l’antiga masia que hi havia i és també el nom dels propietaris de la majoria del sòl, la família Bosch de Basea, perquè sembla que és més fàcil de pronunciar que Can Jofresa. I suposo que el següent pas serà treure la h de Can Bosch, perquè encara sigui més fàcil de llegir….  

El cas, i per centrar-nos, que ara el govern municipal ha anunciat que aprovarà una modificació del POUM del 2003 per requalificar un polígon d’activitat econòmica en residencial. I gràcies a aquesta operació, en la qual es preveu construir uns 2.000 pisos, s’ampliarà el Parc de Vallparadís un 20% més i la carretera de Rubí esdevindrà una via urbana. D’aquests 2.000 habitatges està previst que el 50 per cent siguin protegits, no sé si en règim de lloguer o de propietat, però tal com pinta la proposta deuen ser de propietat.

I, sincerament, tot em podria sonar bé si això ho haguessin plantejat a l’inici d’un mandat i respongués a l’ideari del qui ha guanyat les eleccions i governa. Però, en aquest cas el que estem veient és que quan només falten dos mesos per a les noves eleccions municipals, s’aprovarà una modificació del POUM per requalificar una zona gens petita, però sense transport públic a prop, per a fer-hi pisos en comptes d’activitat econòmica.

El POUM de 2003 que ara modificaran preveu altres zones a Terrassa de creixement residencial. I algunes amb millors connexions amb el transport públic. El govern actual es va omplir la boca de la Terrassa Verda o la Revolució Verda o no sé ja com en deien però sonava contundent. També, és sabut que no ha volgut desenvolupar el creixement residencial en determinades àrees més perifèriques perquè defensen que el creixement ha de ser intern i no expansiu. De fet, els dos partits del govern coincidien en què calia fer un canvi radical en les polítiques d’habitatge i passar de la construcció a la gestió i la rehabilitació del parc actual. També deien que s’haurien de revisar els creixements previstos al POUM per adaptar-lo a la realitat actual i limitar, en la mesura del possible, la creació de noves zones residencials. No m’invento res, això surt a algun programa electoral dels actuals partits del govern.

S’aprovarà una modificació del POUM per requalificar una zona gens petita, però sense transport públic a prop, per a fer-hi pisos en comptes d’activitat econòmica

Però és que a més, aquest mateix govern va anunciar fa com a molt un any que el barri del Segle XX seria d’ús residencial i “hub” tecnològic. 

Per tot això, no entenc que es prevegui nova zona residencial en comptes de lligar la zona de Can Jofresa, a tocar del Segle XX, amb aquest nou hub tecnològic que es va anunciar, i es planifiqui un desenvolupament industrial més ambiciós en una zona que per carretera sí que està molt ben connectada. 

Insisteixo, fer grans anuncis no és en sí mateix un problema, de fet té un nom: campanya. El que és més problemàtic és fer grans anuncis i acompanyar-ho d’acords que tenen conseqüències, en un moment en el qual ja no hi ha temps pel debat i per la reflexió. I crec que modificar el POUM per a requalificar terreny i convertir-lo en residencial, no és ni un tema menor ni un tema neutre. És una qüestió prou transcendental com per a portar-la al programa electoral, presentar-la, i després, si es guanyen les eleccions, afrontar-la. Perquè NO, convertir sòl d’activitat econòmica en pisos, NO estava al programa electoral de cap dels dos partits que forma el govern. Estem en campanya, senyores i senyors, i els renders han fet molt de mal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa