MónTerrassa
Què pensen fer la CUP i els Comuns de Terrassa?
  • CA

Algunes preguntes que se’m plantegen en l’àmbit polític egarenc i que vull compartir. Preguntes amb interrogants i respostes segurament molt obertes.

Què pensen fer els Comuns i el cup? Quan pensen disposar d’un candidat o candidata a l’alcaldia de Terrassa? Saben que som a només set mesos d’uns comicis importants? Per quina raó encara no han engegat la maquinària electoral? No tenen candidat o candidata clars? Esperen que les eleccions estiguin més a prop?

Continuo. Hi haurà unes primàries a cada formació? Finalment, tots els Comuns i el que els envolta embastaran una candidatura unitària que els permeti no fer el ridícul com el 2019 i tenir possibilitats de disposar de cadira a la sala de plens del Raval de Montserrat? Per quina raó…

Constatacions. L’alcalde Jordi Ballart probablement serà l’únic home candidat entre els partits amb possibilitats d’assolir representants a la sala de plens de l’edifici de Lluís Muncunill. Aposto per una dona al davant dels Comuns i tinc dubtes sobre la CUP, hermètica fins al moment. Serà un titular de diari: Tot de dones contra Ballart. O bé, Ballart l’únic home candidat a l’alcaldia.

Jordi Ballart (Tot per Terrassa); Eva Candela (PSC); Ona Martínez (Esquerra Republicana); Meritxell Lluís (Junts), i Isabel Martínez (Ciutadans) són els noms que hem de guardar en la retina. Un, o una, dirigiran els destins de més de 220.000 terrassencs i terrassenques entre 2023 i 2027. Si hem d’afegir, afegim, la candidata de Vox, Alicia Tomás.

Unes reflexions i uns apunts per començar a fer bullir l’olla d’unes eleccions apassionants -com totes, si més no, per mi-, on no descarten les sorpreses. Tot per Terrassa repetirà resultats, creixerà o baixarà? El mateix podem dir del PSC i ERC. Què passarà amb Junts per Terrassa, mantindran els dos regidors, perquè no penso que pugui anar més enllà? Entrarà la CUP -sembla, ara per ara, difícil-? Com es repartiran el 12-16 % dels vots que sempre van cap a la dreta i extrema dreta i part de l’espanyolisme? Es dividiran els suports entre PP, VOX i Cs?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa