MónCastellbisbal
Deutsche Bank fitxa Zapatero per negociar el control de Celsa

El control de Celsa per part de la família Rubiralta ja temps que està en dubte, ja que els fons creditors de la companyia, liderats pel Deutsche Bank, volen prendre el control i expulsar els actuals propietaris. En el que està sent un serial de recursos i estratègies de negociació, el banc alemany ha fitxat com a assessor a l’expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Segons va informar El Confidencial, la tasca de Zapatero serà l’encarregat d’assessorar els alemanys a l’hora de negociar amb l’executiu de Pedro Sánchez l’autorització de l’operació d’apropiació de la companyia catalana. Cal recordar que el govern espanyol té dret a veto i que si des de l’administració no volen que Celsa canviï de mans no passarà, gràcies a la llei antiOPA vigent a l’Estat.

Aquesta negociació amb el govern espanyol podria no arribar a produir-se, ja que abans el jutjat Mercantil número 2 de Barcelona encara ha d’aprovar el pla de reestructuració que van presentar els fons el passat setembre pel qual es quedarien el 100% del capital de Celsa, expulsant així a la família Rubiralta. Un cop s’aprovi, o no, el pla seria el moment en el qual Zapatero hauria de passar a l’acció i negociar amb el govern espanyol l’aplicació del decret antiOPA.

Protegir empreses estratègiques

El decret antiOPA va ser aprovat pel govern de Pedro Sánchez l’any 2020 per protegir les “empreses estratègiques” de l’estat davant l’emergència de la pandèmia de la Covid. Ara bé, la normativa s’ha anat perllongant i estarà vigent fins, com a mínim, el 2024. Aquesta llei és el que permet a Celsa respirar relativament tranquil·la, ja que marca que cap inversor pot adquirir el 10% d’una empresa que sigui considerada estratègica pel govern espanyol, com és el cas de la companyia catalana. Aquesta distinció va arribar després que l’estiu del 2022 quan el Ministeri d’Hisenda, a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), va rescatar la companyia catalana injectant 550 milions d’euros.

A tot això cal recordar que la figura de Zapatero podria no tenir tanta importància en caps que s’aprovi el pla de reestructuració dels fons, ja que el govern espanyol ja ha intervingut en el conflicte en diverses ocasions i sempre a favor de Celsa. De fet, la intervenció va arribar a tal punt que des de l’executiu espanyol es va negociar amb Deutsche Bank per tal de desbloquejar el conflicte i trobar una manera de solucionar els impagaments de la companyia catalana.

Els fons demanen al jutjat l’homologació del pla reestructuració

A propòsit d’això, els fons creditors de Celsa segueixen fent la seva als jutjats. La Vanguardia ha avançat aquest divendres que ja han entregat al jutjat la “sol·licitud del pla d’homologació” de l’empresa que han dissenyat. Sabem que el pla ha estat entregat, però el contingut d’aquest pla encara es desconeix, encara que el més probable és que s’assembli molt al que ja van presentar el setembre passat per aconseguir el control total de la companyia de Castellbisbal.

Aquesta sol·licitud, apunta el mateix diari, és un tràmit necessari que es marca a la nova llei concursal espanyola que estan utilitzant els fons per a aclarir el conflicte entre les dues parts. Tot i aquest nou pas dels fons creditors, la companyia catalana liderada pels Rubiralta, segueix mantenint la voluntat d’arribar a un acord amb els fons i desenredar el conflicte d’una vegada per totes.

Un dels motius per arribar a aquest acord és perquè la companyia amb seu a Castellbisbal va tancar el 2022 amb una facturació total de 6.084 milions d’euros, el que va suposar un augment del 15,2%. Això va contribuir a tancar l’exercici amb un EBITDA de 867 milions, unes xifres que superen el rècord històric aconseguit en el 2021. Aquestes dades mostren com la companyia és completament viable i tard o d’hora podrà afrontar el pagament dels seus deutes amb els creditors.

Més notícies
Els cubs son de César Aguilar i l’exposició és diu XXCONEXIONYY/Lena Duran

Polígon Arts arriba a Castellbisbal per tercer any consecutiu

Notícia: Polígon Arts arriba a Castellbisbal per tercer any consecutiu
Comparteix
Fins al 21 de maig es poden visitar les diferents expressions artístiques
Notícia: Polígon Arts arriba a Castellbisbal per tercer any consecutiu - Mobile

Tots els noms de les 8 candidatures que es presenten a Castellbisbal

Notícia: Tots els noms de les 8 candidatures que es presenten a Castellbisbal
Comparteix
Us fem a mà els 160 noms, entre titulars i suplents
Notícia: Tots els noms de les 8 candidatures que es presenten a Castellbisbal - Mobile
Bartel, amb el dorsal 10, en un partit amb la selecció espanyola | SeFutbol

Júlia Bartel, al top 25 de les futbolistes joves del món amb més talent

Notícia: Júlia Bartel, al top 25 de les futbolistes joves del món amb més talent
Comparteix
La futbolista de Castellbisbal ha estat seleccionada als prestigiosos Premis NXGN 2023
Notícia: Júlia Bartel, al top 25 de les futbolistes joves del món amb més talent - Mobile
Goodman Castellbisbal Logistics Centre, nova casa de Esbo Logistics a Castellbisbal | Goodman

ESBO instal·la a Castellbisbal la seva tercera plataforma logística

Notícia: ESBO instal·la a Castellbisbal la seva tercera plataforma logística
Comparteix
L'empresa catalana ocuparà la nau de dues plantes de Goodman per la seva "excel·lent ubicació" i "verticalitat"
Notícia: ESBO instal·la a Castellbisbal la seva tercera plataforma logística - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa