MónTerrassa
Matadepera, el segon municipi més ric de l’Estat espanyol
  • CA

Matadepera és el segon municipi de l’estat espanyol i el primer de Catalunya amb una renda mitjana més elevada per família. Segons un estudi de l’Agència Tributària, cada família matadeperenca, de mitjana, va tenir una renda bruta de 54.113 euros el 2016. L’estadística està elaborada a partir de la declaració de la renda per cada unitat familiar de les poblacions.

El rànquing a l’estat espanyol està encapçalat pel municipi madrileny de Pozuelo de Alarcón, amb un renda bruta per declarant de 72.993 euros anuals. En l’àmbit català i també a la comarca del Vallès Occidental, hi ha Sant Cugat del Vallès amb una renda de 50.840 euros el 2016.

A l’altre extrem, el municipi espanyol amb menys renda familiar és Zahínos, a la província de Badajoz, amb 11.166 euros anuals el 2016. A Catalunya, Batea (Tarragona) és la població amb menys renda, amb 15.339 euros. Això vol dir que Matadepera multiplica per més de tres la xifra del municipi amb menor renda del país.

Pel que fa al conjunt de l’estat espanyol, la renda bruta és de 25.950 euros; a Catalunya és de 29.541 euros i a la província de Barcelona se situa en els 30.919 euros. En el conjunt de la comarca del Vallès Occidental, Matadepera és el primer municipi amb més renda, seguit de Sant Cugat i Sant Quirze del Vallès. A partir d’aquí hi ha una escletxa important amb el quart, que és Cerdanyola. Terrassa es troba en cinquena posició amb 26.474 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa